Unisport Purpose | Zećira Mušović

Læsetid: 3 min.

I fodboldverdenen er fortællinger om beslutsomhed, modstandskraft og drømme, der går i opfyldelse, ikke usædvanlige. Zećira Mušovićs rejse er ingen undtagelse. Født i Falun, Sverige, ind i en familie med bosnisk oprindelse, blev Zećiras vej til succes præget af udfordringer og tvivlere, der satte spørgsmålstegn ved hendes ambitioner og passion for sporten. Men som hun står der i dag, repræsenterer hun både Chelsea FC, en af verdens fineste fodboldklubber, og det svenske landshold. Zećiras historie er en fane af håb og inspiration for den næste generation af drømmere.

''Jeg skal arbejde hårdt for at være den bedste rollemodel, jeg kan være. Både på og uden for banen.'' - Zećira Mušović, Målmand for Sverige og Chelsea FC & stifter af Next Generation Dreamers.


Zećira Mušović's rejse var ikke uden forhindringer. Som ung pige med en minoritetsbaggrund stod hun over for skepsis og tvivl fra dem omkring hende, herunder nogle af hendes nærmeste støtter. Mange troede, at hendes ambitiøse mål og store drømme ikke var andet end flygtige illusioner, og at hun til sidst ville bevæge sig mod mere "passende" interesser for en pige. Ikke desto mindre trodsede Zećira disse stereotyper med sin urokkelige beslutsomhed og kærlighed til fodbold.

Hendes engagement for sin passion førte hende efterhånden til sportens højeste niveauer, hvilket beviser, at køn og baggrund aldrig bør begrænse ens ambitioner. Zećiras historie er en stærk påmindelse om, at drømme kender ingen grænser, og med dedikation kan man bryde fri fra de grænser, samfundet pålægger.

Next Generation Dreamers

Zećira Mušovićs rejse er bygget på en dyb følelse af ansvar for at inspirere og legitimere den næste generation af drømmere. I lyset af hendes oplevelser og resultater har hun startet et projekt kaldet "Next Generation Dreamers". Dette initiativ sigter på at opmuntre unge piger til at drømme stort, forfølge deres passioner og vokse op med urokkelig støtte i stedet for modstand.

"Next Generation Dreamers" er mere end bare en idé; det er en vision om at skabe en fremtid, hvor enhver pige, uanset hendes baggrund, har mulighed for at forfølge sine drømme. Gennem en kombination af inspiration, praksis og teori vil dette projekt give unge piger selvtillid til at forstå, at deres ambitioner er inden for rækkevidde. Zećiras rejse har været brolagt med inspiration fra forskellige mennesker og historier, og nu er hun klar til at inspirere den næste generation.

“Da jeg sprang på opkaldet med Nike og Unisport og de nævnte deres legat, følte jeg mig utroligt spændt, fordi jeg vidste, hvilke muligheder det åbnede for projektet. Hvor meget større og bedre vi kan gøre dette projekt sammen.” - Zećira Mušović, målmand for Sverige og Chelsea FC samt stifter af 'Next Generation Dreamers'.


Styrkelse af piger

Et af kerneprincipperne for "Næste Generation Drømmere" er at anerkende og værdsætte piger, der måske ikke har tilstrækkelig støtte fra deres familier af forskellige årsager. Dette projekt sigter mod at antænde en stærkere drivkraft, motivation og en tro på de ubegrænsede muligheder, der ligger foran dem. Zećiras vision er at se alle piger, uanset deres baggrund, få friheden til at spille fodbold og turde drømme stort. Lige så stort som hun gjorde!

I en verden, hvor muligheder kan være ulige fordelt, søger Zećiras projekt at skabe lige vilkår og sikre, at hver ung piges drømme mødes med opmuntring og troen på, at intet er umuligt. "Næste Generation Drømmere" handler ikke kun om fodbold; det handler om at styrke de unge pigers drømme, nedbryde barrierer og fremme en følelse af enhed, styrke og ambition.

Læs mere om Next Generation Dreamers her!