Sløret er netop blevet løftet for den nyeste generation af den muligvis mest kendte støvlekollektion nogensinde: Puma King. Den lander i en iøjenfaldende Gul/Sort farvevariant, som fremover skal bæres af Manchester Citys midtbanegeneral, Yaya Toure, der kommer til at nyde godt af de nye teknologiske tiltag.

Det tyske mærke har opdateret deres ældste og uden tvivl mest ikoniske fodboldstøvle til dato, nemlig den klassiske Puma King. Det har været tyskernes flagskib lige så længe, vi kan huske tilbage og stilen har altid været holdt simpel, men på den seneste generation har Puma ført deres King-model videre med nye, spændende teknologier uden at gå på kompromis med de dyder, der omfavner fænomenet, der er Puma King.

Du kan forudbestille dit eksemplar af Puma King Gul/Sort lige her med en forventet levering i starten af januar 2013 - kun 1199 kr.

Yaya Toure bliver klart den førende stjerne i støvlerne og vi kan måske allerede i næste weekend se frem til at se dem bomstærke midtbanespiller levere hans varemærkede kontrol i weekenden. Derudover vil han blive gjort selskab af andre Puma-spillere i skikkelse af Michael Carrick og Mikel Arteta, der ligeledes kan forventes at give debut her i weekenden.

Som vi er blevet så vant til det med Puma King, så er det en lækker læderoverdel i allerhøjeste kvalitet, men som vi også har set det på Pumas Powercat 1.12, så er formstriben og hælen lavet med mikrofiber. Det er med til at skabe den fornødne stabilitet omkring midterfoden og hælen og derudover sørger det også for, at vægten holdes så lav som muligt.

Puma er gået væk fra brugen af kængurulæder af hensyn til miljøet og har i stedet fundet et læder, der besidder godt de samme egenskaber som førnævnte. Foruden at forme sig efter foden og give dig et fantastisk fit, så er det mere holdbart end kængurulæder, og du kan derfor forberede dig på, at Puma King vil følge dig i tykt og tyndt.

Noget der tidligere har kendetegnet den klassiske Puma King, var pløsen, der kunne foldes nedover snørrebåndene. Den er væk nu, men den nye pløs er til gengæld en helt igennem fantastisk erstatning. Øverst på vristen er der huller, som forbedrer åndbarheden og øverst oppe omkring snørringen, har Puma implementeret to puder med 3D-skum, som forhinder snørrebåndene i at gnave og dermed forbedres komforten.

Puma har redesignet læsten på deres King fuldstændig og er gået væk fra forgængeren, AptoLast, til fordel for den helt nye ComfortLast. Den er designet med henblik på at yde fænomenal komfort til alle slags fødder. Der er derfor blevet en kende bredere og har fået sænket sin snude markant, så det nu er langt lettere at komme ned under bolden, når du sparker og afleverer.

Især på hælen har Puma prioriteret beskyttelse og stabilitet, hvor en ekstern hælkappe er taget i brug. Den holder dig beskyttet mod tacklinger på det ellers meget sårbare område og derudover leverer den også en super stabilitet. Det er første gang nogensinde, at en Puma King kommer med en ekstern hælkappe, men det er et tiltag, der har fået enorm positiv feedback fra de professionelle, der har testet støvlerne.

Puma har valgt en Pebax-ydersål, som vi også kender det fra Evospeed 1 og Powercat 1.12, men de tyske støvlegiganter har udviklet et helt nye knopsystem. Det kombinerer firkantede Traction-knopper, som leverer forbedret greb og penetration i jorden, med klassiske, koniske knopper, som er placeret på det område, Puma kalder "Pivot" - eller vending på dansk. De koniske knopper gør nemlig vendinger på små områder lettere og sidder i det henseende perfekt placerede.

Puma King kommer også med et mixed SG-knopsystem, der de seneste år er blevet enormt populært. Det kombinerer de blødere FG-knopper med de hårde SG-knopper, så du får det bedste mulige greb i banen på våde baner uden at gå på kompromis med hverken komforten eller stabiliteten.

Du kan forudbestille dit eksemplar af Puma King Gul/Sort lige her med en forventet levering i starten af januar - kun 1199 kr.

Den nye Puma King indgår i den nye TouchCell side om side med Powercat 1.12 i PowerCell og Evospeed 1 i SpeedCell. Fokus er på touch og kontrol og spørger du os, er vi ikke i tvivl. Puma King leverer på allerflotteste vis og kombinerer klassiske dyder med nye og friskt design smarte teknologier. Hvad siger du til den nyeste generation af Puma King? Del din kommentar i boksen herunder.