På denne lørdag skal vi vanen tro dykke en tur ned igennem årene og i dag stopper vi først i år 1986. Det var midt i en periode, hvor nogle af de allerstørste danske fodboldspillere regerede og det er netop én af dem vi skal have fat i. Vi har nemlig fået fingrene i en matchworn Juventus Hjemmebane trøje fra 1986, men kender vi nogle danskere der spillede i klubben dengang? Nå ja, Michael Laudrup.

Den absolut bedste danske spiller til dato startede som bekendt sit udenlandsophold i den italienske Serie A, hvor han fik sit helt store gennembrud. I Danmark blev opholdet kort, hvor Michael Laudrup begyndte sin seniorkarriere med to år i KB på 1980-1982 for dernæst at rykke videre til Brøndby IF. Her blev han kun et år, da italienske Juventus stod klar i kulissen til at vriste det enorme talent ud af fingrende på den danske topklub.

Driblekongen kom til et af de absolutte største hold i Europa på daværende tidspunkt og Laudrup kunne se frem til at gøre én af tidens største spillere selskab; Michel Platini. Det fik han dog ikke æren af lige med det første, for Juventus lod deres unge stjernefrø modne hos SS Lazio. Her tilbragte han to sæsoner, spillede 60 kampe og leverede 9 mål til følge. I 1985 vendte han dog tilbage til Juventus for at udfylde det hul Zbigniew Boniek efterlod på den offensive del af midtbanen, da han skiftede til AS Roma.

I sin første sæson tilbage for Den Gamle Dame vandt Michael Laudrup det italienske mesterskab, det var det 5. mesterskab i 8 år for Juventus. Hurtigt fik offentligheden øjnene op for den vævre dansker, der så ting på banen ingen andre gjorde; afleveringer der synes umulige og vinkle der forekom blinde. Han komplimenterede de mange fantastiske spillere på Juventus' hold perfekt, men dog ikke Dino Zoff herover, ham fik Laudrup kun glæde af som trænere senere i karrieren.

Trøjen her er fuld af historie og udgør idag en absolut sjælenhed for fodboldnørder. Den er nemlig båret af Michael Laudrup, da han kom til Danmark sammen med Juventus for at fejre Frems 100-års jubilæum og uden at lave sjov med nogens alder, så kunne trøjen næsten lige så godt fejre et lignende. Den er kun fra 1986, men det er imponerende at stå med trøjen i hånden og tænke over hvor langt teknologien og produktionen af trøjer har udviklet sig.

De svedtransporterende materialer der bruges på fodboldtrøjer i dag, var ikke en luksus man havde dengang. Tag dog ikke fejl, for kvaliteten er stadig i absolut topklasse, når man tager alderen i betragtning. Det er Kappa, der står bag og det gjorde de i en imponerende lang periode fra 1979 til 2000 og den trøje de leverede i 1986 er af imponerende høj kvalitet, men samtidig så ulig nutidens trøjer, som det er muligt.

Ét af de områder du er garanteret kvalitet på, er naturligvis designet, for så snart én italiener står bag, er du sikker på, at den følger tidens trends. Torino-holdet bliver ikke kaldt Bianconeri for ingenting og det afstammer naturligvis fra de altid sort- og hvidstribede trøjer. Det var naturligvis også tilfældet på trøjen fra '86, hvor de mest markante detaljer findes omkring halspartiet. Her har Kappa designet en klassisk v-hals, der ikke er til gene for spilleren og med en lækker krave der sikrer, at trøjen holder den dag i dag.

Juventus vandet det italienske mesterskab i sæsonen 1985/1986 og som traditionen foreskriver det, så berettiger det mesterholdet til at bære "Scudettoen" på brystet som et symbol på successen. Den dag i dag er det blot at trykket mærket på, men som man kan se det på billederne, er Scudettoen broderet på. Derudover kan man også lige bide mærke i, at logoet optager den plads, klublogoet ellers befinder sig på, men dengang var det ikke noget, man havde på trøjerne.

Alt fra sponsor til nummeret på ryggen var broderet på og det var det ikke blot på baggrund af tidens tekniske formåen, men faktisk var det af hensyn til spillerne. Trøjeproducenter, Kappa inkluderet, går til ekstreme længder for at sikre sig, at atlerne føler sig tilpas i trøjerne. Derfor har man i sin tid valgt at brodere rygnummeret og lign. på, da det på en helt anden måde, går i ét med trøjen.

Nu skal vi heller ikke glemme, hvem der bar trøjen i sin tid og hvor priviligerede vi er for at have oplevet hans genialitet; Michael Laudrup. Han tryllebinder den dag i dag fodbolddanmark og skulle man gå hen og være en kende for ung til at huske ham, så vil jeg anbefale en hurtig søgning på internettet. Juventus, Lazio, Barcelona, Real Madrid og Ajax - ikke noget ligefrem ringe portefølje af klubber på CV'et.

Man bliver nostalgisk, når man får et sådant stykke fodboldhistorie i hånden og det kan være svært at finde ord nok til at beskrive fodboldlegenden, der er Michael Laudrup. Så lad os høre dig, hvordan husker du bedst den danske offensivspiller? Har du et yndlindsøjeblik med Laudrup? Del din kommentar med os i boksen herunder.