Vi har set den testet som prototype og på fødderne af Messi på forsiden af fodboldmagasinet FourFourTwo - og nu er den endelig officiel: Vi kan præsentere den nye Adidas F50 Adizero, der er fjerde generation af tyskernes letvægtsstøvle. Adizeroen blev sidste år lanceret i en hidsig farvevariant, og det følger Adidas i den grad op på med den nye støvle i Gul/Sort/Grøn.

Da Adidas i 2010 lancerede deres første generation af Adidas F50 Adizero, revolutionerede støvlen med sine blot 165 gram markedet for speedstøvler totalt - og Adizeroen skubbede til status quo for, hvad man kan forvente af sine letvægtere. Nu er fjerde generation af støvlen på gaden i en opdateret version, hvor Adidas har bygget videre på de elementer, der gjorde de sidste generationer så populære.

Du kan allerede nu forudbestille Adidas F50 Adizero med en forventet levering i starten af december - kun 1.614 kr.

Adizero i mikrofiber består af tre hovedelementer: Sprintweb, Sprintskin og Sprintframe, som hver især har en vigtig funktion for både vægt, stabilitet og fart i støvlen. Adidas har holdt fokus på at tweake støvlens teknologier, således at især Sprintweb og Sprintskin er blevet optimeret på den nye støvle. Samtidig kommer Adizero på gaden i en opsigtsvækkende farve, som uden tvivl vil dele vandene i fodboldstøvleverdenen.

Adidas F50 i mikrofiber vejer igen 165 gram, og er dermed stadig en af markedet suverænt letteste støvler. Det er vigtigt for Adidas at give en ægte letvægtsoplevelse, og kombineret med støvlens minimalistiske design er der lagt i kakkelovnen til at få noget fart i fødderne.

Den største ændring på støvlen ligger i Sprintweb-konstruktionen, der fungerer som et skelet for at støvlen kan holde sin form samt yde støtte og stabilitet til din fod. Adidas har fjernet den brede Sprintweb-stribe fra tredje generation af Adizero, da de ønskede at gøre overdelen mere fleksibel.

Derfor er Sprintweb-konstruktionen blevet lavet om, således at der nu sidder en stor Sprintweb-stribe på hælen for at give maksimal stabilitet. Yderligere har Adidas holdt fast i TPU Bottom Framen samt de interne TPU Support Bands, der holder støvlens form og sørger for stabilitet. Som noget nyt er Adidas-striberne blevet en del af Sprintweb-konstruktionen, hvilket giver støtte på støvlens yderside samtidig med at støvlens overdel bliver mere fleksibel end sidste generation.

Selve overdelen på mikrofiberstøvlen består af Sprintskin II, som er lavet af Adidas' mikrofibermateriale AdiLite Twin. Dette materiale er kun 1,7 mm tykt, og tillader derfor et ultraskarpt touch på bolden.

Samtidig er materialet blevet behandlet med en overfladetekstur, der er let klæbrigt, hvilket skal give et bedre greb i bolden når du dribler og kontrollerer den. Samme behandling har Adidas-striberne fået, således at de også er klæbrige og kan fungere som kontrolelementer, og dermed opfylder de hele tre funktioner; branding, Sprintweb og greb i bolden - alt sammen uden at veje ekstra.

Der er altså sket en del ændringer på støvlens overdel, men vender man den nye Adizero om, er der ikke meget nyt under solen. Støvlen er udstyret med samme Sprintframe-sål og knopsystem som tredje generation, og her har Adidas holdt helt fast i deres opskrift på en letvægtssål.

Sprintframe er flere steder blot en millimeter tyk, men er takket være torsionsbarerne under midterfoden er Sprintframe ganske stabil og spændstig. Adizeros knopper er lavet i forskellige knopsæt for at forbedre accelerationen, sidelæns løb samt stabiliteten.

Samtidig er Adizeroen naturligvis MiCoach-kompatibel, hvilket vil sige at du kan benytte din MiCoach-chip og således indsamle data om din bevægelse på banen. Chippen kan placeres i sålen af støvlen, og kan her bl.a. tracke hvor hurtigt og langt du løber samt hvor aktiv du har været i kampen.

Adidas F50 Adizero kommer i første omgang til at være eksklusiv til Lionel Messi, inden de andre store Adizeros-stjerner som Benzema, Villa, Alves, Bale og Robben følger trop nogle uger efter, og vi glæder os til at se den Gul/Sort/Grønne støvle indtage de europæiske baner. Du kan allerede se Messi spille i støvlerne i aften, når FC Barcelona skal til Glasgow og møde Celtic.

Du kan allerede nu forudbestille Adidas F50 Adizero med en forventet levring i starten af december - kun 1.614 kr.

Se resten af den nye Adizero-kollektion lige her.

Nu hvor du har set og læst om den nye Adizero vil vi meget gerne høre hvad du synes om den - er det godt at Adidas har holdt fast i det, de ved virker, eller havde du forventet en større make-over af støvlen? Del meget gerne dine tanker om design, farvevalg og teknologi med os i boksen herunder.