Det er blevet tid til denne uges Memory Lane og i dag skal vi kigge på ét af de mest velkendte par fodboldstøvler, der har siddet på fødderne af én af verdens mest elskede fodboldspillere nogensinde. Der er tale om et par Nike Air Legend R10 Guld/Hvid, der i sin tid havde hjemstavn på fødderne af ingen ringere end Ronaldinho.

I år 2003 kunne den franske hovedstadsklub, Paris Saint Germain, ikke længere holde det hemmeligt at de havde én af verdens allermest talentfulde fodboldspillere på holdkortet. Det var naturligvis brasilianeren Ronaldinho, der på to år i det franske havde opnået 55 kampe, med 17 mål til følge. Driblinger, umulige tæmninger, utrolige assists og umåedelige solomål var blot en brøkdel af hans repetoire og da transfervinduet åbnede i sommeren 2003, stod bejlerne i kø.

Manchester United så længe ud til at løbe med Ronaldinhos underskrift, men da Barcelona ikke formåede at skrive med David Beckham, som præsidenten Joan Laporta ellers havde lovet det til sine fans, så åbende man en regulær budkrig med det engelske storhold. Til sidste endte Ronaldinho med at skrive under med den catalanske klub og det skulle hurtige vise sig, at blive en ganske god beslutning.

Brasilianeren blev en kæmpe succes i FC Barcelona med sine fortryllende tekniske egenskaber, hans frisparksmål, umulige assists til sine medspillere, flotte frisparksmål og hans altid glade og ydmyge tilgang til både pressen og fodboldspillet. Fra 2004-2007 var nummer 10 blandt verdens ubestridte top af fodboldspillere og det skulle naturligvis markeres, at han var på kontrakt hos Nike.

Derfor lancerede de amerikanske sportsgiganter for første gang nogensinde et par støvler, der var dedikeret til blot én spiller; Ronaldinho. Resultatet var den elegante Nike Air Legend R10, der blev lanceret i farvevarianter, der var en konge værdig. Og hvilken farvevariant vælger man til en spiller, der vinder FIFA World Player of the Year to år i træk i år 2005 og 2006? Guld, guld, guld og atter guld.

Den levende, brasilianske legende var faktisk lidt af en støvlenørd. Nok spillede han i den mest ‘simple’, elegante og klassiske støvle i Nikes sortiment, men han var meget kvalitetsbevidst og han vidste lige præcis, hvad en støvle skulle indeholde.På undersiden havde Nike benyttet en glasfiberydersål med Air Zoom-teknologi, der var enormt stødabsorberende uden at gå på kompromis med fleksibiliteten. På SG-modellen foretrak R10 den klassiske konstellation med 6 knopper, hvor han på FG-modellen havde advokeret koniske og meget bløde knopper, så han nemt kunne vende og dreje mens han bevarede fuld kontrol over bolden.

Kontrol var én af detaljer, Ronaldinho mestrede til perfektion og her kom hans støvler ham også til gode. Nike Air Legend R10 var lavet med en enormt lækker og blød overdel af kængurulæder med syninger på snuder, der tillod overdelen at følge fodens naturlige bevægelser. Det var også med til at sikre den høje komfort, som støvlen også blev kendt på.

I sin tid hos FC Barcelona nåede Ronaldinho at spille 145 og score 71 mål - det er godt et mål i hveranden kamp. For en offensiv midtbanespiller. Vi kipper på hatten herfra i ære for én af de mest talentfulde boldspillere nogensinde. Derudover er der sikkert også rigtig mange, der uanset tilhørsforhold, vil huske en kamp mellem Real Madrid og FC Barcelona hvor Ronaldinho næsten ene mand nedlagde Galacticos på Bernabeu og som følge deraf modtog stående klapsalver fra alle på stadion - de var nemlig blevet underholdt.

Han kunne nemlig underholde uden lige og om det var med fodboldtricks eller sambadans var egentlig ikke nogen hindring. Derfor lukker og slukker vi lige med et af de mere berømte klip fra Ronaldinhos karriere. Han modtager nemlig et par Nike Air Legend R10 i Hvid/Guld, og efter et par jongleringer så brager han da lige kuglen på overliggeren én gang eller to.

Vi savner Ronaldinhos storhedstid lige så meget, som vi savner de fantastiske støvler, der fulgte med. Flere mærker har nemlig meldt ud, at kængurulæder er på retræten i produktionen af fodboldstøvler og det kan måske betyde, at vi har set et sådan par for sidste gang. Hvad mener du i så fald om de elegangte Nike Air Legend R10 Guld/Hvid? Hvordan husker du herren, der bar dem? Lad os høre din mening i kommentarfeltet herunder.