En undersøgelse foretaget af Dr. Peter Rohlmann viser, at Real Madrid og Manchester United hver især er de to klubber, der sælger flest trøjer årligt. Respektivt er de sponsoreret af henholdsvis Adidas og Nike og dermed har de to store sportsgiganter markeret sig flot i topstriden af trøjesalg. Se hvordan de resterende topklubber rangerer lige herunder.

Undersøgelsen, den baserer sig på alt salg af trøjer for de seneste fem år og gør sig gældende helt op til 2011/2012-sæsonen. Derudfra har man udregnet det gennemsnitlige, årlige salg af trøjer for de pågældende klubber. Alle de største hold er repræsenteret, men hvor mange trøjer havde du forventet dit yndlingshold solgte årligt?

Som nævnt, så topper Manchester United listen med et salg på godt 1,4 millioner trøjer årlig i gennemsnit. De er skarpt forfulgt af FC Barcelona, der kan prale af et salg på 1,15 millioner trøjer årligt. De spanske vice-mestre har især rykket sig de seneste år og som følge af de seneste års enorme fodboldmæssige succes, så haler de hurtigt ind på De Røde Djævle. Ifølge Manchester United selv solgte de over to millioner trøjer det seneste år, hvilket godt kan passe, hvis året går fra sommer til sommer, da dette er den bedst sælgende periode som følge af spillertransfers og nye trøjer, da de er det hold, der har rykket sig klart mest i forhold til sidste års undersøgelse.

På modsatte liste topper de spanske mestre fra Real Madrid, der ligesom Manchester United de seneste fem år, har solgt godt 1,4 millioner trøjer om året i gennemsnit. Kongeklubben har altid været blandt de mest populære og de sidder også trygt på Adidas' trone. Nærmeste efterfølger er de Champions League-mestrene fra Chelsea, der må betegnes som statistikkens klare vinder.

Sidste års enorme succes, der kulminerede med en FA Cup- og Champions League-sejr, gavnede trøjesalget markant. Chelsea lå på en delt andenplads sammen med Liverpool, der på daværende tidspunkt var Adidas-sponserede, og Bayern München, men som statistikken viser, har de rykket sig klart fri af førnævnte. De seneste års store transfers i skikkelse af Eden Hazard, Oscar, Fernando Torres og mange flere har helt klart også bidraget og med den sæsonstart klubben har fået, ser succesen ud til at være kommet for at blive - hvad tror du?

Bayern München etablerer sig nok en gang som den allermest populære og sælgende tyske klub som den eneste i top 5. Liverpool har derimod solgt færre trøjer i forhold til sidste år, men det er måske også forventligt, da man har vidst, at en aftale med Warrior Sports ventede rundt om hjørnet. Derfor bliver det også spændende at følge den traditionsrige klub i det kommende år, for at se hvordan deres salgstal vil udvikle sig. Bliver det positivt eller negativt?

På de resterende pladser i top 5 rangerer The Gunners i skarp forfølgelse af de italienske topklubber. Arsenal ligger med et salg på godt 800.000 trøjer i gennemsnit om året og den nærmeste konkurrent til den plads hedder Juventus, der 'blot' kan prale af et salg på 480.000 trøjer, altså næsten halvt så meget. Af de italienske klubber kan mestrene dog prale af at være de mest sælgende foran Inter og AC Milan.

Kilde: www.sportingintelligence.com

Nogle have måske forestillet sig, at det årlige salg af fodboldtrøjer fra verdens største klubben rangere i millionklassen, men det er klart de færreste topklubber, der mønstrer blot én enkelt million i gennemsnit årligt. Hvordan ligger klubberne fordelt i forhold til dine forventninger? Er du overrasket? Eller omvendt? Lad os høre din mening i feltet herunder.