Guide: Nye navne fra Nike | Få det fulde overblik lige her

28.02.2018

Skrevet af Zlatko

I starten af dette år introducerede Nike ikke bare en ny og frisk pack, Fast AF,men også en ny strategi for navngivelsen af deres støvler. Ved første øjekast ligner det en mindre detalje, dog har det en væsentlig betydning. Forvirret? Så brug et par minutter og få et overblik.

Hvad kunne årsagen være til, at man vælger at lave dette skift i navnene? I bund og grund er det for at gøre tingene mere nemt og overskueligt, så man ikke farer vild i en jungle af navne og modeller. Den største ændring er, at Nike går væk fra at have forskellige navne til hvert enkelt silo og niveau, og nu bruger et fællesnavn for hvert niveau på alle siloer. Navne som Mercurial Veloce og Victory, og Hypervenom Phatal og Phelon er måske nogle af dem du husker. Nike går nu væk fra dette og bruger disse 3 navne: Elite, Pro og Academy. Virker meget simpelt ikke?

Før vi hopper ind i en gennemgang og forklaring på hvad støvlerne kommer til at hedde, så skal vi lige rette vores blik på Magistaen. Vi tager udgangspunkt i Nike Magista Obra II og Nike Magista Opus II hvor forskellen i støvlerne lå i Dynamic Fit sokken. Dette kaldte man hhv. også for en Obra som var DF-versionen, og en Opus for en low-cut version.

Dette ændre sig nu, og begge støvler vil blive kaldt for Obra 2, hvilket også giver mening, for det er jo den samme silo! Men denne ændring vil gå igennem på alle niveauer, så alle støvler vil blive kaldt for Nike Magista Obra 2, istedet for f.eks. Orden og Onda osv. Du spørger nok ”Hvordan skelner jeg så imellem støvlerne?”, og det er så her at navneændringen kommer ind i billedet

En Obra med Dynamic Fit vil fremover blive kaldt for Nike Magista Obra 2 Elite DF, hvor den gamle Opus skifter over til Nike Magista Obra 2 Elite. Går man et niveau ned og kigger på de prisvenlige støvler, så vil den gamle Orden nu hedde Nike Magista Obra 2 Pro DF, og Onda hedder Nike Magista Obra 2 Pro.

Lad os lige prøv med de nye Mercurials. Topstøvlerne vil nu hedde Mercurial Superfly 6 Elite og Mercurial Vapor 12 Elite. Går man et niveau ned til Pro, så hedder de hhv. Mercurial Superfly 3 Pro og Mercurial Vapor 12 Pro, istedet for Mercurial Victory DF og Victory.

Et ret lille ændring, dog med en ret så stor betydning. Er du stadig lidt forvirret? Så tjek vores Nike Fast AF football unboxing video med JayMike og PWG og se, eller gense, hvordan de løser mysteriet!