Sådan forbedrer du dine afslutninger | Lær at score flere mål

22.02.2018

Skrevet af Zlatko

Har du det også svært med at score mål. Eller vil du bare forbedre din teknik, så du kan score endnu flere mål? Denne guide vil hjælpe dig med at forbedre dine afslutninger, så du kommer i gang med at score mål og bliver en målmaskine.

Det er ikke så ligetil at score på en god målmand, og kræver mere end blot et hårdt skud. Til denne guide er vi gået samme med målmaskinen og pro-spiller Will John fra MLS. Følg hans tips og tricks fra denne guide og træn dem, så bliver du klar til at score mål inden længe. Hos Unisport har vi en masse fodboldstøvler, der helt sikkert kan hjælpe dig med at score flere mål. Vi har alle slags støvler, som passer til dit behov.

1. Træn kamprelateret situationer

Første trin, så du bliver en målmaskine som Will John, er at træne kamprelateret situationer. Ved at sætte dig selv i disse situationer, vil du kunne lære at kontrollere bolden og skyde fra forskellige vinkler og derfra arbejde dig videre. Dette vil også være en af de eneste måder, hvor du kan se, om du har forbedret dig selv med tiden og blevet en bedre målscorere.

2. Sæt dig selv i presset situationer

Dette kan man gøre på forskellige måder. Man kan f.eks. skyde med sit svage ben istedet for kun at bruge sit gode. Eller også kan man stå med ryggen til målet, og derfra arbejde sig mod et skud, så du i sidste ende ender med at blive virkelig effektiv. Hvilket du netop bliver ved at sætte dig selv i presset situationer.

3. Få et godt udgangspunkt

Nu skal vi til skuddet! Til dette har du brug for et godt udgangspunkt. Du kan ikke sparke til bolden hvis den er under dig, eller for meget til siden. Tag en god førsteberøring med bolden, så du får den plads du skal bruge og et godt tilløb, dette vil gøre det nemmere for dig at score. Dette afhænger dog af området foran dig, og i hvilken situation du er. Men hvis du træner forskellige situationer og kombinere dette med et godt udgangspunkt, så har du højst sandsynlig ingen problemer med at score.

3. Se hvor målmanden står

Du har nu arbejdet imod at få det perfekte udgangspunkt til målet. Men efter du har taget førsteberøringen, så skal du også lige holde øje med hvor målmanden står henne. Du kan oftest bruge dette til dit fordel, når du skal skyde, og du kan fange målmanden i ubalance. Måske er målmanden for langt til højre i målet, så det gør det muligt for dig at skyde til venstre. Eller måske er målmanden for langt fremme i feltet, så du kan chippe bolden over ham. Ligegyldigt hvad, så kig på målmandens placering og arbejd ud fra dette.

5. Vælg placering eller et hårdt spark

Nu har du samlet alt den information, som du skal bruge, til når du skal lave det perfekte skud. Nu skal du bare vælge, om du gerne vil placere bolden eller skyde hårdt. Igen, få dig et godt udgangspunkt, se hvor målmandens står, og dernæst spark bolden i mål!

Dette var 5 tips til hvordan man kan forbedre sit skud, og blive en bedre afslutter. Det vigtigste er at du træner, træner og træner. Men mangler du stadig nogle råd, eller vil du gerne se hvordan Will John og JayMike forbedrer deres afslutninger? Så hop over til vores video, som er i toppen af denne guide og begynd med at score mål!