Det er blevet tid til weekendens Memory Lane og på denne skønne lørdag skal vi tage et kig på Chelseas udebanetrøje fra 2003/2005. Det er fra en periode i klubbens historie, hvor danske Jesper Grønkjær var på holdkortet, men også en periode hvor klubben nåede enorme højder under The Special One.

2003/2004-sæsonen var Chelseas 89. kompetitive sæson som fodboldklub, deres 12. år i streg i Premier League og intet mindre end 98. år som klub. Som fast bestanddel i den bedste engelske række, havde London-klubben ikke kæmpet med om titlerne i de forgangne sæsoner, men træner Claudio Ranieri i førersædet og Roman Abramovich som bank skulle det hurtigt ændre sig. Blandt de lysende talenter var Frank Lampard og John Terry, der begge havde bidt sig fast i førsteholdstruppen, men holdet talte også imponerende skikkelser i form af Jimmy Floyd Hasselbaink der endte som sæsontopscorer og Claude Makelélé samt danske Jesper Grønkjær.

En mindre revolution var under opsejlig i hovedstaden hvor bestyrelsesformanden Ken Bates endte med at sælge klubben til Roman Abramovich. Med hans pengepung kom et virvar af transfers, hvor man henover sommeren hentede Verón, Mutu, Crespo, Scott Parker og Joe Cole og mange flere. 2003/2004-sæsonen er synonym med lige ved og næsten, da de flotte resultater kun rækte til sølv i den hjemlige liga og i Champions League røg man ud i semi-finalen til AS Monaco. Derfor mente man i ledelsen, at endnu én plads manglede særlig opmærksomhed til den kommende sæson; trænerposten.

Italieneren Claudio Ranieri fik en fyreseddel og ind kom en purung José Mourinho, der lynhurtigt gjorde opmærksom på sig selv. Ved sit første pressemøde udtalte han: "Vær sød, at være med at kalde mig arrogant, men jeg er Europamester og jeg synes, at jeg er ret speciel." Det kastede lynhurtigt kælenavnet The Special One af sig og den tidligere Porto-træner havde dermed meldt sin ankomst. Han svingede kniven i trupper og ud røg flere af de dyrt indkøbte drenge; Veron, Crespo, Emmanuel Petit og desværre også Jesper Grønkjær, der måtte en tur til Birmingham City.

Mourinho kiggede til sin forrige klub Porto, da han skulle hente forstærkninger og ind kom Ricardo Carvalho, Paolo Ferreira og derudover hentede man Petr Cech, Didier Drogba og Arjen Robben. Det skulle vise sig at være gode investeringer og på vejen mod det engelske mesterskab satte Chelsea-mandskabet flere rekorder. En bundsolid defensiv sikrede, at blot 15 mål gik ind over sæsonen, hvilket var færre end nogensinde før og dertil formåede man at holde rent bur hele 25 gange, at hente 29 sejre og hente flest point, med 95. Hvis ikke man troede Mourinho var The Special One før, så troede man det i den grad nu.

Chelsea-sættet var den sidste trøje, der bar det daværende logo, der havde siddet på klubbens trøje siden 1986. I forbindelse med klubbens 100 års jubilæum redesignede man klublogoet for at ære milepælen og det gør dermed denne trøje til et stykke ganske eftertragtet fodboldhistorie. For at gøre jubilæet komplet, gik Jose Mourinho og hans mandskab også hele vejen til førstepladsen i Premier League i den pågældende sæson - kunne det gøres meget bedre?

På den elegante og lækre trøje, var detaljerne sparsomme, men de der var, var i den grad flotte. Omkring den rundede hals hæftede to striber sig, i henholdsvis sort og blå, der løb hele vejen ned over brystet til bunden af trøjen. Det giver den et meget klassisk og rent look og når den ses i hverdagen falden den bestemt ikke uden for hverdagsgarderoben.

Trøjen er designet og produceret af Manchester-baserede Umbro og deres samarbejde med Chelsea er blandt de mest loyale. Fra 1987 til 2006 stod de to sammen og i de år blev det til flere flotte trøjer. At Umbro er producenten er i sig selv et kvalitetsstempel og det kan i den grad bekræftes. Selv med flere år på bagen og flittigt brug fremstå den stadig som nu og syningerne samt farverne står stadig lige skarpt. I kampen mod kopivarer havde Umbro hæftet et vandmærke i bunden af trøjen for at sikre dens autencitet og det tilføjer blot til de rosende aspekter om trøjens kvalitet.

Trøjen står stadig skarpt i vores erindring og vi husker den især for Chelseas opblomstring i europæisk topfodbold. På få år havde London-klubben takket være Mourinho og Abramovich etableret et mandskab af kaliber, der ikke blot tiltræk stjerne, men dertil også skabte dem. Se blot hvilken betydning Drogba, Lampard, Terry og Cech har fået for Chelsea siden da.

Chelsea ligger på nuværende tidspunkt øverst i Premier League, men er det en plads de kan fastholde sæsonen igennem? Kan de slå nogle af deres tidligere rekorder? Hvad siger du til den gamle udebanetrøje? Kan du huske den tid? Hvad husker du i så fald bedst? Smid en kommentar i feltet herunder, så vi kan høre din mening.