Lær hvordan man laver en knuckleball

16.02.2018

Skrevet af Zlatko

Ronaldo-rocket, knuckle, knuckleball... Teknikken har mange navne, men kun få mestrer den. Kan du klare udfordringen, og vil du gerne lære teknikken bag skuddet? Så brug et par minutter, og læs denne trin for trin guide, som Joltter har lavet, så er du oppe at køre på ingen tid!

Før vi går i dybden med vores trin for trin guide, så lad os lige hurtig definere, hvad en knuckleball er. En knuckleball er et skud, som bevæger sig uforudsigeligt i luften og bliver derfor målmandens største mareridt. Du skal bare huske, at du skal ramme bolden, så den får så lidt skru som muligt. Denne guide er ikke den eneste måde, man kan lave en perfekt knuckleball på, men Joltters egen personlige måde at skyde på. Man kan lave en knuckleball på mange forskellige måder og med forskellige teknikker. Lad os begynde!

1. Tilløbet

Det første trin på vej mod en perfekt knuckleball er tilløbet mod bolden. En god måde at starte tilløbet på er ved, at man ikke løber i en lige linje mod bolden. Prøv at løbe med en vinkel til bolden, dog uden at blive for vinklet, for så vil du skrue bolden i stedet for at lave en knuckleball. Start dit tilløb mod bolden, og prøv at løbe på tåspidserne og fokuser meget på det sidste skridt, hvor du løfter dig selv op og samtidig gør din fod klar til sparket!

2. Kontakt med bolden

Ved at lave dette tilløb har du sat dig selv op til et godt spark, og nu er det tid til selve sparket. Endnu en gang er det vigtigt at huske, at sparket er en personlig præference, og dette er Joltters favoritmåde at sparke med til bolden. Han foretrækker at sparke med vristen og lige i det område omkring snørebåndet. Så lås din ankel fast, og peg tæerne ned mod jorden og spark til bolden. Dog er dette ikke helt nok til at kunne få den perfekte knuckle-effekt. Du skal stadig ramme bolden på det helt rette sted, så du får det helt rette svæv i luften. Rammer du bolden for meget på siden, så får du skru i bolden. Rammer du bolden for lavt, får du backspin, og bolden vil ryge op i luften. Ram bolden lige i centrum, og endda måske en smule lige under, så bolden får så lidt skru som muligt. Dog vil en smule topspin ikke ødelægge dit knuckleball-spark.

3. Efter sparket

Eftersparket er det sidste vigtige trin, inden du er parat til at sparke den perfekte knuckleball. Dette trin er meget simpelt, så længe du bare holder det kort og skarpt, samtidig med at du læner dig over bolden. Du skal ikke lade dit ben svinge igennem efter sparket, og du skal hellere ikke stoppe lige så snart, at du rammer bolden. Husk også at lade din sparkefod glide lidt efter sparket på tværs af din krop, imens du læner dig over bolden.

Følg disse trin og du vil mestre sparket. Men skal du stadig bruge lidt mere hjælp? Så se vores "How to shoot a knuckleball"-YouTube guide, og få inspiration til hvordan man får det helt rigtige CR7-svirp i bolden. Joltter vil også give dig nogle ekstra tips og tricks, hvis du har brug for dem!

4. Den rigtige fodboldstøvle

Sidst men ikke mindst, så skal du selvfølgelig have de perfekte fodbolstøvler. Hvis du er en kæmpe Cristiano Ronaldo fan og du virkelig ønsker, at være præcis som ham på fodboldbanen, så kan vi varmt anbefale, at få fingrene i den samme støvle som Cristiano Ronaldo spiller med. Se vores store udvalg af Cristiano Ronaldo fodboldstøvler.