Sådan løber du hurtigere

30.01.2018

Skrevet af Frederik

Vil du gerne løbe hurtigere? Et par ændringer i din løbeteknik kan gøre en stor forskel! Vi har samlet fire tips, som er nemme at implementere og potentielt set kan resultere i at gøre dig endnu hurtigere. Så fortsæt og læs de fire tips eller se vores video ovenfor om, hvordan du lærer at løbe hurtigere.

1. Lad være med at bevæge dine arme sidelæns

Mange af os har en tendens til at bevæge vores arme sidelæns, mens vi sprinter. Lad være med det. Når du bevæger armene sidelæns, roterer du og lægger din kræfter til siden i stedet for at lige frem. Du ønsker så meget kraft som muligt fremad for den optimale fart.

2. Slap af i nakken og hovedet

Slap af! Du skal slappe af i nakken og hovedet, mens du skubber din krop en smule fremad. Din overkrop skal ikke være alt for lige, mens du løber, da det resulterer i for høje knæ, og det er lige så slemt. På samme tid må du ikke læne dig for meget forover, da det vil gøre, at din hofte kommer bag dig, hvilket heller ikke er ideelt.

3. Husk at tage lange skridt

Nogle af os tager korte skridt i starten af vores sprint. Men du er ikke en symaskine - du vil ikke blive på samme sted. Du vil fremad. Husk at tage lange skridt ved at fokusere på at forlænge længden af dine skridt, når du sprinter.

4. Lær af verdens hurtigste

Dette er nok det bedste tip, vi kan give dig, hvis du gerne vil løbe hurtigere. Se verdens hurtigste sprintere løbe på TV. Se, hvordan de bedste gør det, især i slowmotion. Se, hvor afslappede de ser ud, selv når de sprinter i tophastighed.

Se videoen ovenfor for at få hvert tip forklaret af en løbetræner. Du får også at se, hvordan JayMike klarer sig i en sprint mod en 17-årig sprinter.

Vil du også være klar til løbesæsonen, så find vores store udvalg og løbesko