Vanen tro har Adidas stået for design og produktion af de nye bolde til de store europæiske turneringer og dem skal vi tage et kig på i dag. Nytænkende design med gemte koordinater, kontrolforbedrende egenskaber og meget mere venter, så lad os hellere komme igang.

Det er efterhånden blevet en vanesag, at tyske Adidas står for boldene til de store europæiske turneringer og i år er ingen undtagelse. Faktisk har UEFA lige forlænget aftalen med Adidas, så den løber til 2017/2018-sæsonen og efter vi har set deres nyeste skud på stammen, glæder vi os til endnu flere år med topkvalitetsfodbolde.

Begge bolde er efterfølgere til de enorme succeser deres forgængere repræsenterer, hvor Champions League Finale-bolden tager over for sidste års bold, følger Europa League-bolden op på den enormt populære Tango 12-bold, vi så på grønsværen under sommerens EM-slutrunde. Nu skal vi se om danske FC Nordsjælland kan spille sige videre fra gruppespillet i Champions League, hvor opgør med Chelsea, Juventus og Shaktar Donetsk.

Den nye Champions League bold, som skal benyttes i gruppespillet og de indledende finalen, har fået et radikalt nyt design. Nye friske og farver tager skikkelse i sort og neongul og skaber en flot kontrast på bolden. I det klassiske stjernedesign gemmer der sig aftegninger fra taktiktavler og afbildinger af udvalgte lokationer i Europa, der symboliserer sammenkomsten af europæiske nationer i den gloriøse turnering.

Du kan selvfølgelig bestille dit eksemplar af Champions League Finale-bolden her, der ligger klar til hurtig levering - kun 999 kr.

Som sin forgænger er panelerne på den lækre bold varmet sammet og du får på den måde den mest strømlinede overflade muligt. Det giver bolden et sikkert og pålideligt træf og svæv i luften, som flere med sikkerhed kan nikke genkendende til. Som en sjov detalje, har man på det øverste og nederste panel gemt koordinaterne for Adidas' hovedkvarterer i henholdsvis Nyon (Schweiz) og Herzogenaurach (Tyskland).

Den nye Europa Leauge-bold baserer sig som nævnt på Tango 12-bolden, der blev brugt under sommerens Europamesterskaber. Netop den skulle løfte arven for den højt debaterede Jabulani, som mange klandrede for at være højst utilregnelig. Det har Adidas efterkommet ved at gøre overfladen mere strømlinet, så den opnår et mere regelmæssigt svæv når du sparker den og dertil har man tilført overfladen en række friktionsskabende elementer, der øger kontrollen under driblinger og lignende.

Designet på bolden må betegnes som en succes og de røde og gule Europa League-farver klæder hinanden enormt godt. Sjældent har Europa League været så stærkt besat med mandskaber i skikkelse af Liverpool FC, Atletico Madrid, Inter Milan og naturligvis danske FC København. Der er derfor rigelig årsag til at følge den nye Europa League-bold når gruppespillet snarligt tager fart, men hvem skal du holde særligt øje med?

Vi har naturligvis også Europa League-bolden på lager og den kan du bestille her, ligeledes med hurtig levering - til kun 999 kr.

Fra d. 18 september kan vi se frem til regelmæssig, europæisk fodbold fra allerøverste skuffe og det kan være svært at få tiden til at gå indtil da. Du kan dog tage bolden i egen hånd og give din favorit af de to en tur på grønsværen - hvilken er din favorit af de to fodbolde? Hvem spår du som vinder af henholdsvis Champions League og Europa League? Lad os høre din mening i boksen nedenunder.