Der har været mange ugers spekulation, men nu er det endelig blevet officielt: Nike og det engelske FA har her til formiddag skrevet under på en aftale, der gør Nike til den nye materialesponsor for det engelske landshold. Læs mere om aftalen her.

Umbro har været sponsor for det engelske landshold i mange år, og England og mærket fra Manchester har faktisk historie helt tilbage til 50'erne. Nu er en æra så slut for denne gang, da Nike overtager aftalen om at sidde på brystet af The Three Lions.

FA har i en pressemeddelelse fortalt, at den første Nike-dragt kommer til at blive offentliggjort i foråret 2013, hvilket samtidig markerer fodboldforbundets 150-års jubilæum. Med andre ord kommer den nuværende dragt altså til at blive brugt resten af året. Aftalen med de amerikanske giganter kommer til at løbe i 5 år indtil d. 31. juli 2018, og rygtes at koste Nike lige under 2 mia. kr.

I aftalen forpligter Nike sig til at levere tøj og bolde til alle de 24 engelske landshold på samtlige niveauer, hvilket inkluderer mændene og kvindernes landshold, ungdomshold, futsallandshold samt landsholdet for handicappede.

Samtidig bliver man sponsor for St. George’s Park-centeret i Burton-upon-Trent, som træner og udvikler en ny generation af engelske trænere og dommere - noget Nike ser som et vigtigt led i også at støtte den “anden” side af fodbolden end spillersiden.

Ydermere har Nike overtaget sponsoratet af FA Cupen, således at der nu både vil blive spillet med Nikes topbolde i både Premier League og FA Cup - en ganske interessant udvikling.

Om aftalen siger FAs generalsekretær Alex Home, at “Jeg er rigtig glad for at vi har sikret os denne nye, omfattende aftale med Nike. Det er en ekstremt spændende tid for begge parter med åbningen af St. George’s Park og FAs jubilæum næste år.” Home fortsætter, og siger “Jeg vil gerne takke Umbro for deres massive tilskud til spillet, FA og de engelske landshold over en 60-årig periode. Det vil vi aldrig glemme.”

Nikes Brand President, Charlie Denson, havde også en kommentar til den nye aftale: “Stoltheden og passionen hos de engelske fans er kendt over alt i fodboldens verden, og vi er ekstremt glade for at kunne kalde os FAs nye partner.”

Nyheden om Nikes overtagelse af England har allerede skabt masser af blandede reaktioner - mange ser frem til de nye Nike-dragter, mens der også er givet udtryk for vemod blandt engelske fans over, at der ikke længere skal være den engelske diamant på brystet mere.

Husk at du kan få den sidste England-trøje fra Umbro i denne omgang lige her.

Hvad tænker du om Nikes overtagelse af det engelske landshold? Er de ved at tage de bedste hold og spillere fra Umbro inden de frasælger dem, eller skyldes det noget andet? Del meget gerne dine tanker om skiftet med os herunder.