Da AdiPURE 11pro kom på markedet i starten af året, delte den for alvor vandene blandt de professionelle. AdiPURE har været kendt som en klassisk støvle med en overdel af kængurulæder, høj komfort og uforligneligt touch. Men når man fjerne kængurulæderet, hvad står man så tilbage med?

I denne artikel ser vi på udviklingen af Adidas' populære mix mellem klassiske dyder og moderne teknologi. Tilbage i 2008 da Adipure I ramte markedet stod stjernene i kø for at skifte til den nye støvle, som Adidas havde udviklet i samarbejde med den brasilianske stjerne, Kaka. Liverpools Xabi Alonso var blandt de første til at skifte sine Adidas Predator Powerswerve, som er blandt de bedste Predator-støvler gennem tiden, ud med den nye, elegante Adidas Adipure I. Han har siden da fortsat med Adipure-kollektionen, men da den seneste inkarnation, 11Pro, tog over sprang han tilbage til Predator-kollektionen. Hvorfor?

Tilbage i 2008 stod Adidas med et brændende ønske om at tilføre støvlemarkedet et alternativ til den evigt populære Adidas Copa Mundial, med en blød overdel af kængurulæder, koniske knopper og et stort portefølje af faste tilhængere. Derfor udviklede man sammen med Kaka Adipure I og successen var enorm. En enormt blød overdel af det fineste kængurulæder sikrede et usandsynligt højt komfortniveau og touch og dertil kom et klassisk bladed knopsystem og med ét var det bedste fra begge verdener kombineret.

Successen fortsatte uhindret for den ganske nye Adipure-kollektion med første II'eren og dernæst III'eren og det var ingen overraskelse for mange. Man tilførte ikke støvlen noget unødvendigt, man fortsatte blot med at øge komforten, gøre overdelen tyndere og blødere og dermed gøre støvlen den anelse mere skarp.

Om noget så kulminerede successen i Adidas Adipure IV, hvor der for alvor var snak om en klassisk støvle. Ja selv Jakob var svært begejstret, som du kan se i hans anmeldelse lige her.

Kængurulæderoverdelen krævede ikke mere end et par træningspas før den formede sig perfekt til foden og dertil kom det uforlignelige touch på bold. Designet er også svært at kritisere. Ret skal være ret, mange foretrækker fodboldstøvler med mere iøjnefaldende design, men netop det ligger ikke til Adipure-kollektionen. De tre ikoniske striber havde her bevæget sig længere ned på støvlen i stil med støvler fra gamle dage og det forbliver af selv samme årsag en af de største designsucceser til dato.

Men hvorfor har man så haft så svært ved at få deres helt store stjerner til at følge trop i den nye 11Pro? Adidas har desværre slækket det simple koncept, der udgjorde rygraden på den fantastisk støvle. Overdelen af kængurulæder lod sig udskifte af Tauruslæder, og selv om Adidas fik det implementeret udmærket, har materialet også haft sine kritikere. Af samme årsag mistænker vi Frank Lampard, Xabi Alonso, Toni Kroos og naturligvis Bastian Schweinsteiger for enten at undlade at skifte til støvlen eller skifte silo, da AdiPURE ikke helt er den samme mere.

På undersiden af støvlen har den før så komfortable og elegante ydersål og det glimrende bladede knopsystem fået en overhaling. At det var på tide vil flere nok mene, men nu deler heritage-støvlen fra det tyske støvlemærke ydersål med både letvægteren Adidas F50 Adizero og kontrolstøvlen Adidas Predator LZ.

Knopsystemet har også ladet sig inspirere af førnævntes og slutteligt er der gjort plads til Adidas' teknologiske vidunder, Micoach. Med alle de teknologiske tilføjelser til den ellers så elegante og beskedne støvle fristes man til at spørge, er det stadig en Adipure?

Det lignede et længere tovtrækkeri med Chelseas Frank Lampard, der først efter flere uger i Adipure IV skiftede til den nye Adidas Adipure 11Pro. Samme historie gør sig gældende for Xabi Alonso, der dog har været så utilfreds med den nye støvle, at han valgte at skifte tilbage til en kollektion, der benytter sig af en overdel af mikrofiber, nemlig Predator LZ. Så kommer vi til de stædigste af dem alle, Kroos & Schweinsteiger.

Bayerns midtbaneduo har længe optrådt i hhv. Adipure IV og Adipure III før sidstnævnte endelig trak i et par Adipure 11Pro, som vi mistænker er custom made (se knopsystemet og syningerne på snuden). Toni Kroos har stadig skiftet til gode og de store konflikter med deres stjernespillere er naturligvis ikke gået forbi næsen på Adidas, så det bliver meget spændende hvad deres næste udspil bliver.

Adidas Adipure 11Pro er for sig en helt igennem fantastisk støvle, men vi kan ikke lade være med at savne de dyder der prydede kollektionen tidligere - måske i stil med flere proffer. Men hvad synes du? Er du enig med os, eller mener du noget andet? Lad os meget gerne høre hvad du synes om Adipure 11Pro kontra de tidligere modeller i feltet nedenunder.