Nike præsenterer Mercurial Vapor XI 'Black History Month'

12.01.2018

Skrevet af Frederik

Spillet, vi elsker, kan inspirere til ændringer i samfundet, og i dag præsenterer Nike brandets støvle til Black History Month 2018 for at sætte fokus på lighed. Tjek den lynhurtige Mercurial Vapor ud her.

Det har gennem flere år været en tradition for Nike at vise deres støtte til Black History Month gennem alle sportsgrene. I 2015 lancerede Nike en Superfly BHM, og i 2016 var det Magista, der blev brugt til at ændre samfundets tankegang. Det betyder, at 2018-udgaven, der er en Nike Mercurial Vapor XI BHM, bliver tredje gang, fodboldverdenen får at se en støvle, som sætter fokus på lige rettigheder og en retfærdig verden.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for at øge din chancer for at få fingrene i et par gennem dette link. Held og lykke!

Fortsættes nedenfor.

Det er helt klart, at racisme og ulighed ikke har noget at gøre her i verden, men på trods af det er begge dele desværre en del af virkeligheden. 2017 var et år, hvor sportsverdenen trådte frem for at sætte fokus på nogle seriøse problemer i verden. NFL-spilleren, Colin Kaepernick, der ikke rejste sig for den amerikanske nationalmelodi var en modig beslutning, der resulterede i enorm støtte i forskellige sportsgrene verden over. Nikes syn på denne sag er klar, og nu giver de både atleter og folket mulighed for at give deres mening til kende i kampen mod ulighed.

Nike Mercurial Vapor XI Black History Month bliver båret af to fodboldspillere, som selv har været udsat for racisme af den værste slags. Dani Alves er kendt for at være en humørbombe, og da der i 2014 blev kastet en banan efter ham, samlede han på berømt vis frugten op, spiste den og sparkede sit hjørnespark, som om intet var sket.

Kevin Prince Boateng er også blevet en frontfigur i kampen mod racisme i fodbold. Da han spillede for AC Milan, fik han aflyst en hel kamp, efter modstanderens fans udsatte ham for racistiske tilråb. Det var første gang nogensinde, at sådan en reaktion var set, og det har skabt præcedens for hele sportsverdenen.

“We cannot afford to be indifferent or passive. Athletes, musicians and business people have a special responsibility,” sagde Boateng. “We speak to parts of society and pierce the hearts of those people that political discussions will never reach.”

Både Dani Alves og Kevin Prince Boateng kommer til at bære støvlerne denne uge og i hele februar måned, som er Black History Month. Støvlerne er limited edition, og de kommer kun til salg i begrænsede mængder. Så du skal være hurtig, hvis du skal sikre dig et par. Vær klar på mandag i næste uge, hvor de kommer online på vores website. Og så er det jo egentlig også meget passende, at mandag den 15. januar er Martin Luther King Day.

For at forbedre dine chancer for at sikre dig et par af støvlerne, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev her.