OL er lige oppe over, og det betyder vanen tro, at der bliver lavet en unik turneringsbold af OL-sponsoren Adidas. Både udseendet og navnet falder i øjnene med den nye bold, som hedder Adidas The Albert. Et interessant navn, og med sine lyserøde og -blå farver lader designet sig heller ikke stå tilbage.

Du sidder sikkert allerede nu og tænker over, hvorfor bolden hedder The Albert. Sagen er, at Adidas i februar helt tilbage i 2011 lavede en konkurrence, hvor den britiske befolkning kunne give deres bud på boldens navn. Der kom over 12.000 forslag, og nogle måneder senere blev vindernavnet fundet.

Vinderen blev Robert Ashcroft, der kom op med det spøjse navn. Ashcroft forklarede, at han synes den ikoniske Albert Hall i London på cockneyengelsk godt kunne lyde lidt som The Albert Ball. Det kunne Adidas ikke stå for, og kårede Ashcrofts navn som vinder.

The Albert er lavet over samme skabelon som Tango 12, og har derfor de samme egenskaber som Adidas' EM-bold. Selve designet er inspireret af den officielle OL-grafik, og de selvlysende farver er en del af OL-paletten. Om ikke andet skaber det et interessant visuelt indtryk, som uden tvivl er en af de mere specielle bolde vi længe har set.

Tom Cleverley, der ved lanceringen af bolden optrådte sammen med Ashcroft, sagde at “The Albert har virkelig et unikt navn og slående identitet. Den er ikke som nogen anden bold jeg nogensinde har set, og den kommer til at skille sig ud på banen. Den signalerer ungdom, og det er hvad dette OL handler om.”

The Albert har allerede haft sin officielle debut i træningskampen mellem Brasilien og Team Storbritanien, hvor Brasilianerne vandt 2-0. Om Canarinho kan gå hele vejen og vinde OL, vil tiden vise - men vi glæder os i alle fald til The Albert ruller når fodboldturneringen går i gang i dag.

Vil du gerne spille med samme bold som Neymar, Giggs og Muniain bruger til OL? Så kan du bestille The Albert lige her - til 999,- kr.

Hvad siger du til The Albert, det spøjse navn og ikoniske design? Er det en bold du kunne finde på at spille med, eller bliver den lidt for speciel til dig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.