De tyske mestre, Borussia Dortmund, præsenterede i tirsdags i samarbejde med trøjesponsoreren, Puma, klubbens nye hjemme- og udebane sæt. Det gjorde de i stor stil i centrum af byen Dortmund i selskab med førsteholdet, journalister og fans af klubben. I den forbindelse fik pressen og klubbens fans en chance for at se stjernerne i de nye sæt.

De seneste to sæsoner har været intet mindre end fantastiske for de tyske, Borussia Dortmund, der i 2011/2012-sæsonen formåede ikke blot at gevinde det tyske mesterskab, men ligeledes sikre sig klubbens første Double nogensinde, da de slog Bayern München 5-2 i pokalfinalen. Det unge mesterhold, der blandt andet tæller Marco Reus, Robert Lewandowski og Mario Götze, hviler på holdets bagerste mand, Roman Weidenfeller, der qua sin alder er en af de mere rutinerede på holdet. Du kan høre hvad han havde at sige til lanceringen af de nye sæt, da han blev spurgt om alt; lige fra den kommende sæson, til Champions League og Pumas nye sæt.

At vinde Bundesliga-titlen samt den tyske pokalturnering i den forgange sæson er en speciel bedrift. Hvordan vil du beskrive forrige sæson? Det var fuldstændig sindssygt. At vinde "The Double" var en fantastisk følelse - en følelse der er meget svær at beskrive. Der var ikke meget andet vi kunne vinde, udover Champions League selvfølgelig, men at snakke om at vinde den, er måske at gå et skridt for vidt. Så alt i alt er vi ekstremt tilfredse med hvordan sæsonen gik.

Er det hårdere at forsvare titlen, end det er at vinde den første gang? Har de andre hold en anden tilgang til kampen, når nu I er Bundesligamestre? Det er helt bestemt sværere at forsvare titlen, end det er at vinde den første gang. Den første sæson hvor vi vandt mesterskabet (2010/2011, red.) var der mange hold, der undervurderede os, hvilket var en klar fordel for os. Det skete ikke igen i 2011/2012-sæsonen og det var meget svært at overraske spilmæssigt. Alle hold havde stålsat fokus på at slå os, men vi formåede stadig at vinde.

En hel del Dortmund-spillere har repræsenteret deres respektive landshold under EURO 2012 - hvor meget forstyrrer det klubbens pre-season forberedelser? Er en slutrunde en ulempe for hold som Dortmund og Bayern, der har mange landsholdsspillere, når sæsonen starter? Sådan er forholdende for alle de store hold og jeg tror ikke at det hverken er en fordel eller en ulempe for nogen. Det kan nogen gange betyde, at nogle spillere er et par kampe om at ramme topformen, men det er der ikke noget man kan gøre noget ved.

Hvad skal Dortmund forbedre for at komme videre fra Champions League-gruppespillet i den kommende sæson? Vi lærte enormt meget fra den forgange sæsons Champions League og nu hvor vores meget unge hold har tilegnet sig en masse erfaring, har vi en større chance. Af samme årsag er vi meget selvsikre, vi har en fast tro på at vi nok skal gå videre fra gruppespillet i den kommende sæson.

I transfervinduet har I måtte tage afsked med Shinji Kagawa, men I har også tilføjet Marco Reus til holdet. Hvordan måler du holdets styrke i forhold til sidste sæsons? Med Kagawas skifte til Premier League (Manchester United, red.) har vi helt klart mistet én af de værende krafter på holder, men jeg mener at Marco Reus har et enormt potentialt, hvilken han netop har vist under EURO 2012. Han passer perfekt til vores hold og vi er sikre på at han kan træde i Kagawas fodspor. Vi ser virkelig frem til at have ham på holdet.

Ser du Bayern München som de største udfordrerer til Bundesliga-titlen i Tyskland? Hvem ser du ellers kan være med i kampen om mesterskabet? Bayern vil som altid være en del af det, det er de hver sæson, men vi vil gøre alt for igen at vise vores flotte måde at spille på og vinde så mange kampe som muligt. Der er også andre hold i Bundesligaen, der ligeledes ser meget stærke på. Her tænker jeg på Bayer Leverkusen og Hamburger SV, der for alvor har styrket truppen. Det bliver nok endnu en spændende sæson og vi vil gøre alt for at være med i titelræset.

Bestyrelsesformanden i Dortmund har sagt, at det at skrive under på en lang aftale med Puma er et vigtigt, kommercielt skridt i den rigtige retning. Er det vigtigt for klubben, at fortsætte sin udvikling? For mig at se, er den lange kontrakt vigtigt for begge parter og måske specielt for Borussia Dortmund, da det er ekstremt vigtigt ikke blot at udvikle os finansielt men også at styrke vores profil udadtil. For Puma, som tysk mærke, er det en super måde at udtrykke deres vilje til at udvikle sig som sportsmærke, ved at få en aftale i hus med os, de forsvarende Bundesliga- og pokalmestre.

Du har netop lanceret de nye Puma 2012/2013-spillersæt - hvad synes du om designet? Både markspillernes og mit målmandssæt ser virkelig godt ud. Fit og design er i højeste klasse. Faktisk kan jeg lide hele kollektionen, trænings- og fritidstøjet er lækker og for os spillere er det enormt vigtigt, at vi føler os tilpas i tøjet og det har Puma i den grad lykkedes med.

Hvad siger du til hjemmebanetrøjen? Skulle den have interesse, kan du bestille den her fra kun 449,-

Er du mere til udebanetrøjen? Så kan du forudbestille den her med forventet levering her i starten af juli - fra kun 449,-

Borussia Dortmund går ind i den nye sæson med en uforstyrret tro på egne evner og nu også med splinternye, super elegante spillersæt fra Puma. Tror du, at Dortmund kan fortsætte de imponerende resultater i Bundesligaen? Lad os høre hvad du tror og hvad du synes om de nye trøjer i kommentarfeltet nedenunder.