I weekendens støvlespots tager vi et kig på de støvler, som Europas stjerner valgte til de vigtige kvartfinaler ved EM 2012. Læs med her når vi går de professionelles støvlevalg i sømmene og bland andet afslører en custom Predator LZ og Puma Powercat - har vi overset nogle spots? Vi hører i alle fald gerne fra dig i kommentarfeltet nedenunder.

Cristiano Ronaldo (Portugal) - Nike Mercurial Vapor VIII Clash Hvid/Rød Den portugisiske verdensstjerne kom scoringsmæssigt hårdt fra start under EM 2012, men da han først fik gang i sine betroede Vapor VIII, har han for alvor drevet Portugal fremad. Med en fortrinlig indsats mod Tjekkiet, sendte han næsten egenhåndigt Petr Cech & Co. hjem fra turneringen og sikrede Portugal en semifinaleplads.

Vaclaf Pilar (Tjekkiet) - Nike CTR360 Maestri II Clash Hvid/Blå En af lyspunkterne på det tjekkiske hold var Pilar, der fra sin plads på venstrekanten vakte portugiserne en række problemer. Han spillede i første halvleg i et par Maestri II i blå som han har gjort det igennem hele turneringen, men i halvlegen trak han så i den nye farvevariant fra Clash-kollektionen, nemlig hvid/blå. Ikke blot et godt valg, men det er altid sjovt at se profferne skifte midt i en kamp.

Vasilis Torosidis (Grækenland) - Puma Powercat 1.12 Hvid/Blå I den anden kvartfinale mødte en af de største favoritter til guldet, Tyskland, den absolutte underdog, Grækenland. Her blev der ikke udvist nogen nåde. Det pressede land blev sendt hjem med et tungt nederlag på 4-2, men en sidste ros til grækerne skal der være plads til - og den tilfalder Torosidis' støvlevalg, hvis Powercat 1.12 står ualmindeligt godt til deres hjemmebanesæt.

Marco Reus (Tyskland) - Puma Powercat 1.12 Hvid/Rød/Blå Tyskerne startede måske noget overraskende med blandt andre unge Marco Reus på højrekanten frem for Thomas Müller, men det sats viste sig at være et succesfuldt et af slagsen. Med et brag af en afslutning lukkede Reus kampen med tyskernes 4. mål. På fødderne af den nyslåede Dortmund-spiller sad vanen tro et par Powercat 1.12, men med det samme knopsystem som Fabregas og De Jong foretrækker, nemlig en moderne fortolkning af det koniske Puma King-knopsystem.

Philip Lahm (Tyskland) - Adidas Adipure 11Pro Blå/Rød Et altid stensikkert navn på det tyske holdkort er naturligvis kaptajnen og Lahm gik om nogen forrest da de tyske angribere ikke kunne få kuglen i mål. Med en elegant brysttæmning og et drilsk hug fra distancen bankede Bayern-backen Tyskland foran 1-0. Eksemplarisk arbejde fra venstrebacken, der vanen tro optrådte i sine Adidas Adipure 11Pro i den flotte blå/røde farvevariant.

Samir Nasri (Frankrig) - Adidas Predator LZ Blå/Rød Den franske boldekvilibrist skulle forsøge at stoppe de forsvarende spanske mestre, men den opgave blev desværre for meget da Frankrig tabte 2-0. Mange af vores støvlespottere havde øjne på stilke, da Nasri trådte på banen, da mange var nysgerrige efter at vide om han ville fortsætte i F50 Adizero eller de Predator LZ han er ambassadør for. Valget faldt på Predator LZ, men tror du han selv har taget beslutningen, eller han er blevet tvundet af Adidas?

Florent Malouda (Frankrig) - Nike Mercurial Vapor VIII Mango/Sort Frankrigs Florent Malouda var blandt de første til at trække i Nikes Clash-farvevariant af den nye Vapor VIII, da han allerede op til Champions League-finalen trænede og spillede i den hvide og røde farvevariant. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd og han arbejder sig dermed bagud i farvevarianter, da han mod Spanien var trukket i launch-farven, altså Mango/Sort. Kuriøst spot, hvad tror du det skyldes?

Xabi Alonso (Spanien) - Adidas Predator LZ Rød/Sort Custom The man of the hour var om nogen Real Madrids midtbanegeneral, der ikke blot spillede sin kamp nummer 100 for det spanske landshold, men samtidig kronede den bedrift med to mål, der sikrede Spanien videre avancement til semifinalerne. En bestemt herre hvad angår støvlevalg og nu mistænker vi ham også for at have fået specialfremstillet et par Predator LZ, i en mørkere rød farve end den vi ser på Thomas Müllers LZ's. Vi tror han ville have den til at matche det spanske sæt, men hvad tror du?

Antonio Nocerino (Italien) - Adidas F50 Adizero Rød/Blå Igennem 120 minutter sad italienerne tungt på kampen og med flere nærgående forsøg, var det nok mere helt end forstand, at England holdt 0-0 så længe. "Så langt, så godt" passerede nok også igennem mange af de engelske spilleres tanker, men det var Milans Nocerino lige ved at stoppe. I anden halvleg af den forlængede spilledetid headede han bolden i mål, men desværre for ham havde hans Adidas F50 Adizero bragt ham i en offside-position. Da det kom til straffesparkskonkurrencen var han dog også iskold og scorede sikkert på sit spark.

Ashley Young (England) - Adidas F50 Adizero Rød/Blå Italien skulle blive de første til at brænde og dermed stod England i en situation hvor de selv kunne afgøre kampen. Så gik Ashley Young til bolden og han lignede en mere end almindeligt nervøs skytte - og hans forsøg afspejlede da også en mand, der ønskede det overstået. Med et dunderhårdt spark steg bolden en anelse for meget og endte derfor på overlæggeren og dermed var status quo genoprettet. I sine F50 Adizero er Young bedst kendt for sine følte, placerede skud, men desværre stolede han ikke nok på sine evner ved lejligheden og lukkede italienerne ind i kampen igen.

Mario Balotelli (Italien) - Nike CTR360 II Maestri Clash Hvid/Blå Problembarnet over dem alle var foretrukket til startopstillingen i kvartfinalen mod England, og han vakte også store problemer for det engelske forsvar. I straffesparkskonkurrencen stod han for det første spark og på vanlig selvsikker vis sendte han læderet ind bag holdkammerat i Manchester City, Joe Hart. Balotelli lagde fra land i sine CTR360 Maestri og han er en af de få proffer der foretrækker den almindelige model frem for Elite-versionen - dog har han fået smidt en mixed soleplate på - man er vel prof.

Steven Gerrard (England) - Adidas Predator LZ Blå/Rød Næste mand på pletten var den engelsk Captain Fanstastic, der trods en krampe i den ordinære spilletid, fik kæmpet sig igennem de 120 minutter. Hans Predator LZ svigtede ham dog ikke da det gjaldt aller mest og med et stensikkert drøn drivede Gerrard den ind bag Gigi Buffon. Kvartfinalen blev desværre endestationen for England, men især Gerrard har spillet et flot EM, med flere assists og gode aktioner, så mon ikke Adidas er ganske tilfredse med deres Predator-koryfæ?

Alessandro Diamanti (Italien) - Puma Evospeed 1 Hvid/Blå/Rød Manden der afgjorde det hele for italienerne var Bologna-profilen, der køligt sendte Joe Hart til den forkerte side og dermed sikkert eksekverede sit forsøg fra 11-meterpletten. Med kvartfinalen værende Diamantis blot 3. landskamp for italienerne, må man medgive at han har vist sig at være en glimrende spiller at have med og mon ikke han nærmer sig en fast plads i truppen. Som trofast Puma-mand var det da heller ikke overraskende at han endnu en gang optrådte i sine Puma Evospeed, som nok ikke skiftes ud lige foreløbig.

Ashley Cole (England) - Nike Tiempo Legend IV Clash Hvid/Sort Det blev en hård omgang for de 2 x Ashley, da de begge må se deres forsøg afværget af henholdsvis træværk og keeper. A. Cole var ellers en af de sikre skytter for sit klubhold Chelsea, da han passere Manuel Neuer i Champions League-finalen. Denne gang måtte han dog se sit spark plukket af italienske Buffon. Ashley Cole spillede som sædvanligt i sine Tiempo Legend IV og som en af de få proffer, foretrækker han den almindelige version over Elite-udgaven.

Andrea Pirlo (Italien) - Nike Tiempo Legend IV Elite Clash Hvid/Sort Av, av, av, for en fodboldlektion den italienske midtbanearkitekt leverede igår aftes. Foruden en mesterlig optræden, hvor Pirlo blandt andet havde flere succesfulde afleveringer (114) end hele den engelske midtbane (88), var han også manden bag den flotteste detalje til årets slutrunde. Med et elegant chip dalede bolden ind bag en rundbarberet Joe Hart og mon ikke at en så lækker scoring gav italienerne den fornødne tro på tingene, til at vinde straffesparkskonkurrencen?

Med kvartfinalerne overstået står det klart, at semifinalerne hedder Portugal vs. Spanien og Italien vs. Tyskland - hvem har du som favorit til de to kampe? Hvad synes du om Pirlos straffesparksmål? Og til sidst, hvad tror du så der er med Alonsos støvler? Del din mening med os i boksen lige nedenunder.