Nike Inside small-sided: Mexico City

16.05.2015

Skrevet af Jakob

Første stop i Nikes kig på street-fodbold i Sydamerika tager os til Mexico City, en by hvis hjerte banker for fodbold både i kraft af deres tre tophold, men også i kraft af de mange spillere, der går på gaden for at udtrykke sig og vise deres skills.

Mexico er bidt af en gal fodbold feber - længere er den ikke. Landet gjorde det glimrende under både OL i London (hvor man vandt) og VM i Brasilien sidste år, hvilket har fået landet til at håbe på endnu større ting inden Copa America, der udspiller sig til sommer.

Fodbold er en af de ting i Mexico, der for alvor eliminerer klasseforskellige - rige som fattige spiller på byens mange baner, også kaldet canchas, før arbejde, efter skole og i weekenderne. Alle kommer for at forbedre deres teknik og måske for nogle vedkommende også holde liv i håbet om en dag at blive professionel.

Seher One, en lokal kunstner, siger at "Fodbold for mig er en livsstil. Det er vores DNA. Du tilhører fodboldens verden, og det vil du altid gøre. Jeg elsker at se fodbold, kigge efter nye talenter i den mexicanske liga - eller bare se folk spille på gaden. Det er lige meget hvor jeg ser et mål blive scoret, for jeg får altid gåsehud."

I Mexico City handler street-fodbold om teknik, og ikke så meget om at være hurtig eller stærk. Byen er proppet til bristepunktet med små baner, og det gør alt folk virkelig bliver tvunget til at improvisere. Man skal være kreativ for at score på en bane med så mange mennesker, og man har masser af tid med bolden for fødderne.

Men street-fodbold handler også om mere end bare at lege med bolden. For mange er den også en måde at glemme tid og sted omkring dig - en måde at holde sig i gang på, selv om tingene ikke lige spiller. Det ser man også i Mexico Citys gader, hvor folk spiller med instinkt, sammenhold og en evne til hele tiden at omstille sig. Og hvem ved - måske der render en kommende verdensstjerne rundt i byens gader?

Følg med videre, når Nike bevæger sig rundt i Sydamerika - næste gang er de i Buenos Aires, hvor street-kulturen også fylder en stor del i folks liv. Hvad synes du om at spille street-fodbold i forhold til almindelig 11-mands? Del meget gerne dine tanker og tag dine venner som du spiller med i boksen herunder.