Italien har startet deres EM med to uafgjorte, og disse resultater er bl.a. blevet sikret på baggrund af en typisk, stærk italiensk defensiv med Giorgio Chielline som en af styrmændene bag. Puma PowerCat 1.12-manden har givet sit syn på EM2012 og Italiens landshold.

Spørgsmål: Du var lidt for ung til at være med på det italienske VM-vindende hold for 6 år siden. Inspirerer den succes dig og de nuværende spillere til at vinde endnu et trofæ?

Chiellini: I 2005/2006 var jeg en del af landsholdet med et par optrædener, men dengang var fik jeg ikke fast spilletid hos Juventus, så jeg mistede pladsen på landsholdet. Men alligevel var den italiensk VM-triumf noget der gav et helt utroligt boost til italiensk fodbold og til os alle sammen, så det var uden tvivl utroligt vigtigt.

Spm.: Som midterforsvarer er dit primære arbejde at beskytte det italienske mål. Hvem er de bedste angribere, du vil komme til at stå over for i turneringen, og som du skal holde ekstra godt øje med?

Chiellini: Der vil være mange gode angribere til turneringen - eksempelvis Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney og Karim Benzema, for nu blot at nævne et par helt store navne.

Spm.: Det bliver formentlig svært at spille mod Spanien grundet deres stærke midtbane med bunkevis af talent. Hvordan vil I forsvare jer imod det?

Chiellini: Vi skal sørge for at holde et højt pres samt være opmærksomme og bevare fokus så meget som overhovedet muligt.

Spm.: I kommer også til at møde et irsk hold i gruppespillet, som er styret af den tidligere Azzuri-træner Giovanni Trappatoni. Er det en fordel for Irland, at han kender italiensk fodbold så godt?

Chiellini: Trappatoni er en fodboldmester, og han vil uden tvivl have en stærk vilje til at yde sit bedste i vores kamp, men vi er klar til det og vil møde dem på den bedst mulige måde.

Spm.: Hvad ville det betyde for dig at vinde turneringen her?

Chiellini: For mig ville det være en drøm, der gik i opfyldelse for anden gang i år efter jeg også vandt Scudettoen med Juventus.

Spm.: Er der spænding og forventningsglæde i Italien over EM-slutrunden?

Chiellini: Vi har den rette koncentration, og er klar over at vi er i en farlig gruppe hvor alle vil gøre deres bedste.

Spm.: Føler du dig presset til at skulle leve op til de italienske fans' forventninger?

Chiellini: Der er slet intet pres, så nej.

Spm.: Italienske forsvar har historisk set været en af årsagerne til Azzuris succes - og der er mange legendariske, italienske forsvarsspillere der har båret landsholdstrøjen. Hvor godt er det nuværende forsvar, som bl.a. inkluderer din Juventus-kollega Gigi Buffon?

Chiellini: Vores forsvar er rigtig solidt og godt kombineret og organiseret, da mange af spillerne i forsvaret har spillet sammen i Juventus i et stykke tid - heriblandt Buffon, Bonucci, Barzagli og jeg selv.

Spm.: Hvis ikke Italien vinder, hvem tror du så løfter trofæet?

Chiellini: Så tror jeg, at det bliver Spanien eller England.

Giorgio Chiellini og Italien tager mandag aften kampen op med Irland, hvor 3 point vil være forventningen. Chiellini ventes naturligvis at spille, og det med sine Puma PowerCat 1.12 på fødderne.

Hvad siger du til Chiellini og Italiens indsats ved EM indtil videre? Kan de vinde over Irland og gå videre fra gruppen? Giv meget gerne dit bud i boksen herunder.