I denne weekends Memory Lane kigger vi på en match-worn trøje, der har siddet på en af de allerstørste legender på det danske landshold. Trøjen er fra danske Hummel og blev brugt under VM 2002 i Sydkorea og netop denne slutrunde blev denne angribers mest succesfulde nogensinde. Vi snakker selvfølgelig om Jon Dahl Tomasson og hans Danmark hjemmebanetrøje fra VM 2002.

Da Danmark i Oktober 2001 kvalificerede sig til VM 2002 i Sydkorea og Japan, tilskrives en stor del af den succes Danmarks mere end kyndige skarprettere. Jon Dahl Tomasson og Ebbe Sand var det foretrukne makkerpar i front og de to udviklede et nydeligt samarbejde. I kvalifikationen blev det blandt andre flotte resultater, til 2-1 hjemme mod Tjekkiet på et mål af hver, samt en 6-0 ydmygelse af Island, hvor Ebbe Sand scorede et hattrick.

I 2002 stod danske Hummel for design og produktion af den danske trøje og de er nok svært tilfredse med de bedrifter Jon Dahl Tomasson udrettede i deres trøjer. Med 112 landskampe er Jon Dahl den spiller der har spillet 3. flest kampe, kun overgået af Schmeichel og Rommedahl. Dertil kommer hans 52 mål for landsholdet, der giver ham en delt førsteplads på topscorerlisten.

Jon Dahl imponerede ikke blot for det danske landshold, men han har derimod en meget flot klubkarriere bag sig. Med klubber som Newcastle United, Feyenoord, VfB Stuttgart, Villareal C.F og ikke mindst AC Milan, der gav ham tilnavnet Den hvide snog, på CV'et har han repræsenteret nogle af de største europæiske klubber. I august 2010 trak han sig tilbage fra landsholdet, efter slutrunden i Sydafrika og i juni 2011 stoppede han helt sin aktive fodboldkarriere for at blive træner.

Hummels trøje er designet med sparsomme detaljer og leverer derfor et stilrent og klassisk look, der stemte rigtig godt overens med tidens trends. På højre bryst sad naturligvis trøjenummeret, som det er coutume for landsholdstrøjer.

Det danske landshold klarede sig flot videre fra sin gruppe til VM og med sejre over Uruguay og Frankrig og en uafgjort mod Senegal endte man som 1'er i gruppen. 4 af de 5 mål danskerne scorede kom fra Jon Dahl Tomasson og han blev dermed den mest scorende, danske slutrundespiller nogensinde.

En lille detalje som dette lille flag i nakken, har været med til at sikre denne trøje fra Hummel en status som en af de flotteste nogensinde. Efter gruppespillet ventede England i 1/8-delsfinalen, men her stoppede det danske VM-eventyr brat med en 3-0-returbillet.

På ærmet kom de klassiske Hummel-striber virkelig til sin ret, da det rene design på trøjen virkelig gav plads til logoets detaljer. På brystet sad det danske kvalitetsstempel under den rundede hals - Hummel.

På modsatte ærme sad det ærmemærke, der markerede slutrunden og især hvor det blev afholdt - Sydkorea og Japan. Det var første gang i historien, at en slutrunde blev afholdt i 2 lande, hvorfor 3 lande automatisk var kvalificerede; de to værtslande, samt de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Det mønstrede design på trøjen var med til at sikre en god ventilation i trøjen, der skulle holde spillerne afkølede og tørre, når de spillede i de enormt høje temperaturer, der var i Japan og Sydkorea. Trøjen var produceret i Hummels Breathable-materiale, der skulle sikre at de høje temperaturer ikke blev en hindring for de danske tropper.

Brasilien endte med at vinde slutrunden efter en finalesejr over Tyskland. Kan Tyskland gå hele vejen til årets EM? Den elegante Hummel-trøje hænger på væggen hos os, måske den også har fundet vej til dit hjem? Hvad synes du om den? Vi vil gerne høre hvad du synes om den, så benyt kommentarfeltet nedunder til at dele din mening med os.