Vi præsenterer Telstar 18 | Den officielle kampbold til VM i Rusland næste år

09.11.2017

Skrevet af Frederik

adidas har i dag løftet sløret for den officielle kampbold til VM 2018 i Rusland. Bolden hedder Telstar 18, er en ny, moderniseret version af adidas’ første VM-bold nogensinde, og den vil blive brugt af verdens bedste spillere i deres forsøg på at vinde det største trofæ i fodboldens verden næste sommer.

Siden VM i Mexico 1970 har adidas stået for at producere de officielle kampbold til verdens største fodboldturnering. Det tyske brand besluttede at kalde den første bold for ’Telstar’, hvilket stammer fra ’star of television’, som fodbolden var dengang og stadig er den dag i dag.

Telstar var den første bold nogensinde til at blive designet med sorte felter, og mønsteret var beregnet til at være nem at spotte på de gamle sort/hvid-fjernsyn. Et mønster, der ændrede fodboldens design for altid. Efter Telstar i 1970 fulgte 'Telstar Durlast' i Vesttyskland 1974, 'Tango Durlast' i Argentina 1978, 'Tango Espana' i Spanien 1982, 'Azteca' i Mexico 1986, 'Etrusco' i Italien 1990, 'Questra' i USA 1994, 'Tricolore' i Frankrig 1998, 'Fevernova' i Sydkorea og Japan 2002, 'Teamgeist' i Tyskland 2006, 'Jabulani' i Sydafrika 2010 og 'Brazuca' i Brasilien 2014. I 2018 vender Telstar tilbage – denne gang som ’Telstar 18’, den officielle kampbold til VM i Rusland.

Telstar 18 er opbygget omkring et helt nyt skelet, der indeholder det bedste af Brazucaen, med ny, forbedret teknologi. Vi har før oplevet svingende kvalitet i VM-boldene, der har givet målmænd problemer, især Jabulanien. Men Telstar 18 har gennemgået diverse tests for at sikre, at den opfylder verdens bedste spilleres behov. Nogle af de største landshold og klubber har endda været involveret i disse tests, inklusiv Argentina, Colombia, Mexico, Manchester United, Juventus, Real Madrid og Ajax.

Fortsættes nedenfor.

Det er nemt at se, at Telstar 18 er stærkt inspireret af fortidens officielle kampbolde. Men den nye VM-bold har dog alligevel et unikt design med et print, der får en til at tænke på de gamle fjernsyn og pixels i det hele taget. Samtidig har bæredygtighed været et stort fokus for skaberne af Telstar 18, og bolden kommer blandt andet i en genbrugt indpakning.

“Den originale Telstar er en af de mest ikoniske fodbolde nogensinde og en, der ændrede designet af fodbolde for altid, så det var en udfordring for os at udvikle Telstar 18, mens vi skulle holde os til den originale model. Det nye design og NFC-chippen er et helt nyt niveau, og det tilbyder både forbrugere og spillere en helt ny oplevelse.“ - Roland Rommler, Category Director Football Hardware

Telstar 18 indeholder en indbygget NFC-chip – for første gang nogensinde i en officiel kampbold – hvilket gør den til den mest innovative VM-bold til dato. Chippen gør det muligt for forbrugere at interagere med bolden via en smartphone. Når hver bold er i spil, genererer de en unik identifikator, der låser op for eksklusivt content og information til brugeren. Den personaliserede og lokationsbevidste oplevelse viser specifikke detaljer for hver bold og giver adgang til udfordringer, som brugerne kan deltage i op til og under VM-slutrunden. En mega fed feature, og det bliver spændende at se, hvad adidas helt specifikt har i vente til os i Rusland næste sommer!

Få fingrene i Telstar 18, den officielle kampbold til VM 2018 i Rusland, lige her.