Manchester United og Nike har i dag lanceret klubbens nye hjemmebanedragt, som De Røde Djævle skal bruge fra næste sæson, altså 2012/2013-sæsonen. Den vækker som altid opsigt med et nyt design, men i år er der sket noget relativt nyt - trøjen er nemlig blevet ternet. Se Uniteds nye hjemmebanetrøje, og læs om ternene historie lige her.

Det har været en turbulent sæson for Manchester United, hvor man startede med at vinde Community Shield med drømmefodbold, men senere hen måtte konstatere at man både røg ud af Europa samt både indhente, overtage og smide et 8-points forspring i forhold til rivalerne fra Manchester City.

Med mindre Queens Park Rangers stikker United en hjælpende hånd, ser det ud til, at man må kigge på næste sæson som året, hvor man får mulighed for mesterskab nummer 20. Om ikke andet kommer man til at gøre det i en helt ny hjemmebanedragt, som netop er blevet offentliggjort i dag.

Trøjen er naturligvis rigtig United-rød, men er denne gang udstyret med mørkerøde tern på hele trøjen. Det henleder måske tanken på Manchester Uniteds legendariske manager, Sir Alex Ferguson, som kommer fra Skotland - og det kunne tænkes, at ternene var en hyldest til den arv, Ferguson har skabt.

Ternene er dog ikke skotsk inspirerede, men er det lavet i det såkaldte Gingham-mønster. Mønsteret er et klassisk tekstildesign, der stammer helt tilbage fra dengang Manchester var en stor tekstil- og industriby sent i 1800-tallet. Således er Gingham-ternene en hyldest til klubbens historie, der er grundet i arbejderklassen. United blev stiftet af jernbanearbejdere som Newton Heath LYR, og det er altså denne kultur, den nye trøje forsøger at fange.

Ydermere har Uniteds nye trøje også fået et motto i nakken, hvor der står “Forged in industry, striving for Glory”. Dette betyder “Smedet i industri, stræbende efter storhed,” og er igen en reference til den nære tilknytning til arbejderklassen, som Manchester United har.

For at sætte det sidste touch på den enkle hjemmebanetrøje, har Nike udstyret den med en sort krave. Samtidig er ærmerne også lavet med en sort ribkant, som dog sidder på indersiden af ærmet - et flot touch. I nakken af trøjen er United-djævelen også placeret, denne gang i en diskret sort farve.

På maven af den nye Manchester United hjemmebanetrøje finder man igen i år det amerikanske forsikringsfirma AON, som pryder trøjens front. På ryggen af trøjen skal United frem over spille med sorte bogstaver og tal, hvilket altså markerer et skifte i forhold til tidligere sæsoner.

Forudbestil den nye Mancheser United hjemmebanetrøje lige her - kun 549,-.

Du kan også forudbestille Manchester United hjemmebanetrøje til børn lige her - kun 449,-.

Uniteds nye hjemmebanetrøje er lavet af det svedtransporterende DRI-FIT materiale, som sørger for at transportere sved og fugt væk fra din krop, således at trøjen forbliver let og behagelig et bruge til både hverdag og sport.

Der er ingen tvivl om at den nye Manchester United hjemmebanetrøje kommer til at skabe debat, og der skal nok være en mening eller to om det nye, ternede Gingham-mønster. Men hvad er DIN mening? Glæder du dig til trøjen kommer på Rooney, Nani, Welbeck, Valencia og alle de andre - og skal du selv have den? Giv gerne dit besyv med herunder.