Nike og Arsenal lancerede i går The Gunners' nye hjemmebanetrøje, som Walcott, Chamberlain, Arteta, Wilshere og Van Persie skal optræde i til næste sæson - og det nye design har allerede skabt mange meninger blandt fans af klubben. Se den nye trøje her, og læs historien bag designet.

Det første, der springer i øjnene på den nye trøje, er uden tvivl de mørkeblå striber på ærmerne, kraven og sokkerne. Striben er et friskt pust til en Arsenal-trøje, der ellers ligner sig selv med den røde krop, hvide ærmer og helt hvide shorts.

Selv om den mørkeblå stribe på ærmerne både kan tolkes som en hyldest til Arsene Wenger med det franske flag - eller som en bøn til Robin van Persie om at blive med det hollandske - så er der faktisk ikke nogle af de to overvejelser, der ligger til grund for designet.

Faktisk har Nike taget udgangspunkt i den historiske Arsenal-manager, Herbert Chapman. Chapman styrede klubbens bedste hold fra 1925 og 1934, og førte i den tid Arsenal til tre mesterskaber og en FA Cup-triumf. Han tænkte i nye baner taktisk, og gik også forrest ved at tilføje ændringer til klubbens dragt i 1933-1934, hvor han var manden der tilføjede de hvide ærmer til den røde dragt.

Chapmans grund var, at han gerne ville øge spillernes synlighed på banen, således at man lettere kunne finde sine holdspillere. Morsomt nok var Chapman også klar fortaler for at bruge numre på trøjerne samt hvide bolde - noget, der virker som en selvfølgelighed i dag.

Den mørkeblå streger på den nye trøje kommer som en hyldest til Chapmans indflydelse på Arsenal. Hvorfor farven lige blev blå, har vi stadig ikke helt grejet, men den giver i alle fald trøjen et moderne og ungdommeligt twist, hvilket også passer ganske godt til klubbens filosofi med masser af unge spillere.

Yderligere har den nye trøje fået en masse detaljer med klubbens motto, “Victoria, Concordia, Crescit” på trøjens inderside. Det står for “Sejr gennem harmoni,” og har været Arsenal-motto siden 1948 - et flot touch.

Vi er ikke i tvivl - den nye Arsenal-trøje er rigtig flot, og selv om designet måske vil afskrække mange med de blå striber er vores gæt, at den hurtigt vil gøre sig rigtig godt til på fodboldbanen.

Hvad er dine tanker om den nye trøje? Synes du, at den blå stribe får den til at minde for meget om det franske flag - eller er du solgt og MÅ eje den? Del meget gerne din mening med os herunder.