I denne uges udgave af Memory Lane har vi taget Borussia Mönchengladbachs flotte udebanetrøje fra sæsonen 2003/2004 under luppen

Borussia Mönchengladbach er en Tysklands mest vindende fodboldklubber. Hele fem gange er klubben fra udkanten af Ruhrdistriktet blevet tysk mester. I 70'erne var klubben en del af den absolutte top i europæisk fodbold, og både i 1975 og 1979 vandt man UEFA Cuppen.

Siden midten af firserne har klubben levet en relativ anonym tilværelse i Bundesligaens nederste halvdel. Et par gange har man sågar været ned og vende i 2. Bundesliga.

I år har fodboldverdenen dog fået et Mönchengladbach hold, at se der spiller inspirerende og effektiv fodbold. Begge kampe mod Bayern München har M'Gladbach vundet, og lige nu er klubben placeret på Bundesligaens fjerdeplads der giver adgang til kvalifikation til næste års Champions League.

I sæsonen 2003/2004 skiftede die Fohlen fra, at spille i Reebok til det klassiske italienske sportsmærke Lotto. Den dag i dag er Lotto Sport Italia stadig leverandør af spilletøj til Mönchengladbach.

Traditionelt er Borussia Mönchengladbachs udebanetrøjer grønne, og det var denne sæsons trøje naturligvis også. Accentfarven var sort, og de to farver komplimenterer hinanden rigtig godt på denne trøje.

Sæsonen forløb relativt anonymt for die Borussen. En trods alt hæderlig 11. plads blev det til i Bundesligaen, mens man i den tysk DFB Pokal nåede hele vejen til semifinalen, hvor 2. Bundesliga-klubben Alemannia Aachen blev endestation.

Holdet var relativt profilløst, men med danske øjne var det dog interessant at Morten Skoubo havde sin daglige gang i klubben. Han spillede syv af de første otte kampe, men uden at få netmaskerne til, at blafre. Resten af efteråret varmede han bænken inden han i vinterpausen blev udlejet til engelske West Bromwich Albion.

Det niedersachsiske bryggeri Jever var hovedsponsor for Gladbach i peridoen 2002-2005. Jever var faktisk det tredje bryggeri på bare 15 år, der var sponsor for die Fohlen. 1990-1992 var danske Tuborg sponsor, mens det tyske bryggeri Diebels prydede Mönchengladbachs trøjer i en tre-årig periode fra 1994-1997.

Da Borussia M'Gladbach på sæsonens sidste spilledag vandt 3-1 over 1860 München, var det sidste gang at der blev spillet fodbold på det legendariske og mytiske Bökelberg Stadion. Det havde været klubbens hjemmebane siden 1919, og det var for klubbens mange fans en meget emotionelt afsked.

Hvad synes du om trøjen? Tror du at Gladbach kommer i Champions League næste sæson?