Du har nu en helt unik mulighed for, at sikre dig nogle af de mest legendariske danske landsholdstrøjer der nogensinde er lavet. Hummel har genoptaget produktionen af en perlerække af de mest bemærkelsesværdige landsholdstrøjer

I 1986 var et lille land mod nord for første gang kvalificeret til verdensmesterskaberne i fodbold. Danmark skulle krydes klinger med fodboldens absolutte verdenstop, og på forhånd så modstanderne i gruppespillet også svære ud.

Dette bekymrede imidlertid ikke Sepp Piontek og de danske drenge. Man strøg igennem gruppespillet med maximum point og en suveræn målscore på 9-1. Specielt 6-1 sejren over Uruguay er med tiden blevet legendarisk. Hvem husker ikke Svend Gehrs kommentar "Så skyder han... Nej, han venter… Det er genialt det dér" om Michael Laudrups 3-1 scoring i kampen mod sydamerikanerne.

Danmark formåede allerede ved sin første VM-slutrunde at kvalificere sig til ottendedelsfinalen. Her mødte man Spanien, der to år forinden havde været endestation ved EM.

Efter 32. minutter kom Danmark foran på en straffesparksscoring af Jesper Olsen. Desværre gik der ikke mere end 10 minutte førend selvsamme Olsen kom i fokus igen da han lagde en håbløs tilbagelægning, der gav målræven Emilio Buetragueno muligheden for, at bringe balance i regnskabet. 1-1 var pauseresultatet, og trods en skidt afslutning på halvlegen levede Danmark i allerhøjeste grad i kampen.

Desværre så kollapsede det danske hold kollektivt i kampens anden halvleg. Det endte med en uværdig 1-5 afklapsning, der på ingen måde afspejlede den faktiske styrke af det danske fodboldlandshold anno 1986.

Til VM i 86 havde Hummel designet en helt ny trøje, der var halv rød og halvt rød/hvid stribet. Et meget vovet design, men trøjen er en af de mest populære og mytiske landsholdstrøjer det danske landshold nogensinde har båret.

Du har nu muligheden for, at få et eksemplar af denne fantastiske landsholdstrøje, og så endda med 11-tallet på ryggen som Michael Laudrup bar under VM-slutrunden.

,

86'er trøjen fås faktisk også i børnestørrelser, så Danmark-fans i alle aldre og størrelser kan iklæde sig et eksemplar af denne enestående trøje.

Danmark - Hjemmebanetrøje VM 86 FORUDBESTILLING 299,-

Danmark - Hjemmebanetrøje VM 86 Børn FORUDBESTILLING 249,-

De næste to slutrunder kastede ikke meget succes af sig for det danske landshold. EM i 88 i Vesttyskland blev en kort fornøjelse da man tabte alle tre gruppekampe. Man formåede ikke at kvalificere sig til VM i Italien i 1990, og faktisk glippede kvalifikationen også til EM i 1992.

Men hvad var det nu med det 1992? Var der ikke noget om at det alligevel endte meget godt? Jo, Jugoslavien blev udelukket fra turneringen på grund af politiske uoverenstemmelser. Danmark fik derfor tildelt jugoslavernes plads i turnering, men der var på forhånd ikke mange der regnede med at Danmark kunne levere et resultat ved turneringen.

Sådan gik det heldigvis ikke. Danmark åbnede med en nulløsning mod England, siden fulgte et 1-2 nederlag til værstsnationen Sverige, så det var knald eller fald i den sidste puljekamp mod Frankrig.

Her trak de danske drenge det længste strå med en 2-1 sejr. Tilbage i 1992 var der kun otte hold med til EM, så danskerne var allerede nu semifinaleklar.

I semifinalen var modstanderen de forsvarende europamestre Holland. Danskerne stillede op i nogle flotte hvide udebanetrøjer. En trøje du faktisk har mulighed for, at sikre dig - og så endda med Flemming Povlsens 9-tal på ryggen.

Danmark - Udebanebanetrøje EM 92 FORUDBESTILLING 299,-

Kampen blev en af de mest mindeværdige danske landkampe nogensinde. To gange i kampen kom Danmark foran, begge gange ved Henrik "Store" Larsen. Hollænderne formåede dog også, at lave to mål, så kampen endte uden vinder og gik i forlængelse. Her fik ingen af holdene ændret på resultatet, og derfor skulle kampen afgøres fra 11-meter-pletten.

Her viste de danske spillere den største kølighed, da de konverterede alle fem forsøg fra pletten. De orange-klædte var næsten lige så skarpe, men også kun næsten. Marco van Basten brændte sit forsøg på Peter Schmeichel, og dermed var Danmark klar til, at spille finale mod Tyskland.

Finalen blev spillet på Nye Ullevi i Göteborg, og modstanderen var som bekendt den regerende verdensmester Tyskland.

Som de fleste nok ved gik kampen meget godt. John "Faxe" bragte danskerne foran efter 19 minutter med et dommedags hug, Schmeichel hev et indlæg ned med en hånd og Kim Vilfort sørgede for at "Alles war Vorbei" for tyskerne.

Danmark stod d. 26 juni 1992 øverst på den europæiske fodboldtrone i nogle - den dag i dag - helt ikoniske Hummel-trøjer.

Du kan sikre dig et eksemplar af 92'er trøjen med Povlsens 9-tal på ryggen. Trøjen fås både i børne- og voksenstørrelser.

Danmark - Hjemmebanetrøje EM 92 FORUDBESTILLING 299,-

Danmark - Hjemmebanetrøje EM 92 Børn FORUDBESTILLING 249,-

Alle trøjerne er lavet identisk med den stofsammensætning som trøjerne oprindeligt var lavet i. Du har altså derfor muligheden for, at få en trøjer der i kvalitet er fuldstændig identisk med de gode gamle landsholdstrøjer.

Hvad er efter din mening den bedste landsholdtrøje igennem tiden? Kan du huske disse trøjer? Del din mening i kommentarfeltet