Nike er godt i gang med at lancere nye farvevarianter for alle deres nye støvler, og deres moderne klassikerstøvle, Tiempo Legend IV, er ingen undtagelse. Således har Nike gearet op til slutspurten i de europæiske ligaer med en Hvid/Grøn Legend IV og Legend IV - og vi tager et kig på begge støvler i dag.

Nikes Tiempo-kollektion har fået et endnu større følge af spillere siden Nike udgav Tiempo Legend IV og IV Elite, med spillere verden over, der sætter pris på den fantastiske komfort, som kollektionen tilbyder. Derfor kommer vi blandt andet til at se spillere som Javier Hernandez, Patrice Evra og Gerard Pique i den nye Hvid/Grønne farvevariant.

Nike har indtil videre været glade for den hvide grundfarve, og det fortsætter altså også på de nye modeller, hvor der kun er blevet ændret på accentfarverne. De er i denne ombæring blevet grønne, og vi synes faktisk at støvlen ser rigtig elegant ud.

Tiempo-serien er den sidste af Nikes kollektion, hvor der stadig er en Elite-model, men i denne silo lader topmodellen stadig til være meget populær. Den nye farvevariant kommer naturligvis også i begge modeller, så både fans af den ‘almindelige’ Legend IV og IV Elite kan få den friske Hvid/Grønne model.

Tiempo Legend IV Elite er toppen af poppen, og her får du alle Nikes mest innovative teknologier i én fodboldstøvle. Overdelen er lavet af 0,9 mm tyndt kængurulæder, hvilket både giver fantastisk komfort og en ultraelegant boldføling. Ydermere er der lavet syninger på ydersiden af vristen, der forhindrer at læderet overstrækker, og indersiden af vristen er ren for et perfekt touch.

Samtidig er overdelen udstyret med Nikes Flywire-teknologi, som består af tråde med bittesmå fibre i, der er tyndere end et menneskehår men meget, meget stærke. Disse fibre danner et skelet for overdelen, hvilket er årsagen til at den kan være så tynd.

Ydermere er Legend IV Elite udstyret med en bund af carbonfiber, hvilket først blev introduceret i 2010. Sålen er ultratynd, enormt let og meget stærk, og da carbonfiber er et fleksibelt materiale er det optimalt til ekstra fart og stabilitet.

Den ‘almindelige’ Legend IV er i modsætning til IV Elite lavet med et lidt tykkere kængurulæder, som dog dermed også tilbyder lidt mere komfort og og beskyttelse. Samtidig er det kun forfoden, der er lavet af kængurulæder, da Nike har valgt at bruge deres revolutionerende Kanga-Lite materiale fra midterfoden og om mod hælen - simpelthen for at spare på vægten og give ekstra stabilitet.

Den anden væsentlige forskel på Legend IV og Legend IV Elite er sålen. På Legend IV er sålen lavet af en TPU-plade i ét stykke. Denner er lavet med torsionsbarer langs midterfoden for at give stabilitet.

Samtidig er knopsystemet designet til at give ekstra greb i forfoden og yde stabilitet i midterfod og hæl - og på den måde opnår man altså den optimale spiloplevelse over 90 minutter uden at gå på kompromis med stabilitet.

Både Legend IV Hvid/Grøn og Legend IV Elite Hvid/Grøn kan forudbestilles her på Unisport allerede i dag med forventet levering i starten af april måned. Samtidig kan du forvente at se støvlerne i aktion på de professionelle fra d. 24. marts, hvor alle de nye farver fra Nike bliver rullet ud.

Nu hvor du har set de nye farver af de to Legend IV-modeller er det tid til at fortælle os hvad du synes om dem. Hvilken af modellerne er din favorit - og hvad synes du om den Hvid/Grønne farve generelt? Giv meget gerne dit besyv med nedenfor.