I denne uges tur ned af memory lane skal vi en tur til Italiens hovedstad Rom, hvor vi har haft SS Lazio's hjemmebaentrøje fra 1991/92 sæsonen under luppet.

Året er 1991, Sovjetunionen bliver opløst, Danmark misser kvalifikationen til EM i Sverige og Lothar Matthäus bliver kåret til verdens bedste fodboldspiller.

I Rom-klubben Lazio var det dog en helt anden tysker der var interessant, Karl-Heinz Riedle dannede angrebsduo med uruguayaneren Rubén Sosa. Tilsammen lavede de to herrer 26 mål, og det var primært på den baggrund at Lazio forblev i den bedste italienske række. Resten af holdet var et sammenrand af relativt anonyme italienere.

I starten af 90'erne var Lazio et hold der levede en relativ anonym tilværelse i midterfeltet af Serie A. Alligevel havde man til 91/92 sæsonen fået lavet en trøje med en helt speciel sponsor. Il Banco di Santo Spirito var på maven af Lazios skyblå trøjer. Bankens navn betyder Helligåndens Bank, den blev grundlagt af Pave Poul d. 5. helt tilbage i 1605.

Puma har siden 1998 været Lazio's trøjeleverandør, men før Puma-æraen skiftede klubben hyppigt imellem mærkerne. 91/92 trøjen var lavet af engelske Umbro. Englænderne var Lazios samarbejdspartner frem til 1998.

Trøjen var en typisk 90'er trøje, med et meget specielt mønster. Den var lavet i to lyseblå nuancer, over det meste af trøjen står der også Lazio. Dette er kun synligt når man ser trøjen helt tæt på, og det er en meget flot detalje, der på mange måder også var meget tidstypisk for 90'erne.

Trøjens krave var meget elegant udformet, primært i hvid men med både en lyseblå og en mørkeblå stribe.

Den følgende sæson holdt spillede man i den samme trøje, dog var Il Banco di Santo Spirito fusionerede med Cassa di Risparmio di Roma så de blev til Banca di Roma. Det var derfor det navn der stod på maven af Lazio trøjerne i 92/93 sæsonen.

Hvad synes du om denne Lazio-trøje? Er du fan af Biancocelesti? Hvad synes du om de klassiske 90'er trøjer? Fortæl din historie i kommentarfeltet