Weekendens tur ned ad Memory Lane byder på endnu en Champions League Finale bold fra vores store samling, og her tager vi et kig på bolden fra 2007/2008 – den med de orange og sorte stjerner. Ligeledes kigger vi tættere på den bold der blev brugt i finalen.

2007/2008 sæonens Champions league, bliver husket som sæsonen, hvor England dominerede turneringen fuldstædigt. Tre af de fire semifinalister var engelske, og så havde Liverpool endda slået Arsenal i kvartfinalen.

Bolden er lavet efter samme model som VM bolden fra 2006, Adidas Teamgeist. Boldenen revolutionerede den gængse måde, at lave fodbolde på. I mange år har fodbolde været lavet af 32 sekskantede paneler, men Teamgeist boldene bestod af kun 14 dele. Dette giver 60 % færre forekomster af steder, hvor tre paneler rører hinanden.

Dette gør bolden endnu mere rund, og dermed bliver boldens svæv endnu mindre modtagelig over for vind, end tidligere tiders fodbolde.

Ligesom Roteiro bolden fra EM i 2004, blev panelerne sat sammen med Adidas' thermobonding-teknologi. Metoden består i at panelerne varmes sammen, så de sidder tættere og bedre sammen. Dette medvirker også til, at gøre bolden så rund som muligt.

Bolden har en butyl blære der sikrer boldens svæv er stabilt, og at boldens opspring er forholdsvis forudsigeligt.

Det var andet år, at alle Champions League deltagere spillede med samme bold. Indtil 2006 var det kun de hold, der var sponsoreret af Adidas, der spillede med Champions League bolden.

Dog var der et enkelt hold der spillede sine hjemmekampe, med en anden bold end de øvrige 31 deltagere. Det var naturligvis det forgående års vindere, AC Milan der spillede med en speciel bold.

Milaneserne spillede i deres Champions League hjemmekampe med den specielle finalebold fra året før, hvor de i Athen slog engelske Liverpool 2-1. Bolden som italienerne brugte var tydeligt inspireret, af at finalen blev spillet i Athen. Boldens grundfarve var sølv, mens stjernene er lavet i samme farver som det græske flag, blå og hvid.

Finalen i 2008 blev spillet i den russiske hovedstad Moskva. Det blev en ren engelsk duel, da Manchester United bød Chelsea op til dans.

Adidas havde naturligvis designet en speciel finale bold. Bolden var bygget op efter samme template som Europass bolden. Bolden var grundlæggende magen til Teamgeist-bolden, men overfladen var meget anderledes. den var gnubret, nærmest som gåsehud. Dette koncept navngav Adidas "PSC-Texture". Det sikrede at spillere kunne have en perfekt kontrol over bolden i alle slags vejr.

Bolden har mange flotte detaljer, og det er tydeligt at den er meget inspireret af at finalen blev spillet i Moskva.

Kampen var vel nok en af de mest dramatiske finaler. Ronaldo bragte United foran på et hovestød efter knap en halvtime. Lampard udlignede på en returbold lige før pauseteen.

Der blev ikke scoret i anden halvleg, så kampen gik i forlængelse. Heller ikke her formåede de to klubber, at score så da Lubos Michel fløjtede af efter 120 intense minutter viste lystavlen 1-1.

De røde djævle fra Manchester vandt straffesparkskonkurrencen 6-5. Mange vil nok huske billederne af en grådkvalt John Terry, der brændte sit forsøg fra 11-meterpletten.

Hvilken af disse bolde synes du bedst om? Hvad synes du om disse tema-bolde som Adidas bruger? Del din mening med resten af verden i kommentarfeltet herunder.