PUMA hylder Buffon og gør Italien klar til VM

05.10.2017

Skrevet af Frederik

PUMA har allerede i dag gjort Italien klar til VM i Rusland med en spritny hjemmebanetrøje i den velkendte azurblå farve. En trøje, der også bruges til at hylde en helt speciel 20-års-jubilar. Læs mere og nyd den nedenfor.

Siden skiftet fra Kappa efter VM 2002 har PUMA stået for at klæde de bedste italienske fodboldspillere på til enhver landsholdssamling. Tiden har budt på op- og nedture for de azurblå med EM 2012, hvis man ser bort fra finalens blodbad, og selvfølgelig triumfen ved VM 2006 i Tyskland som de største sportslige præstationer. Teamet bag den springende kat og italienerne fortsætter rejsen, og igen i år har det tyske brand fremstillet Italiens trøje.

Den nye Italien Hjemmebanetrøje prydes af det italienske fodboldforbund FIGC’s spritnye logo, og trøjen er designet til at vække minderne om Italiens storhedstider med reference til ’Il Tricolore’ på ærmerne og bagpå kraven. Trøjen kommer i den historiske azurblå farve, der vækker minder fra dengang du tog din første italienske fodboldtrøje på og så dine helte på TV eller på stadion. Resultatet er en simpel, men samtidig betagende trøje med små, lækre detaljer. Hvis alle VM-trøjerne lever op til PUMAs niveau, har vi i dén grad noget at se frem til.

Fortsættes nedenfor.

Udover at være Italiens potentielle VM-trøje tjener den nye italienske hjemmebanetrøje fra PUMA også et andet formål: at hylde landsholdets store legende, Gianluigi Buffon. Siden sin landsholdsdebut i 1997 har Gigi været gennem det hele. Solen i Marseille, regnen i Brasilien, Vuvuzelaerne, tårer af skuffelse, tårer af glæde. Han har vogtet buret 171 gange, båret anførerbindet siden 2010, løftet VM-trofæet i 2006, og hvis Italien klarer sig til Rusland i 2018, kan verdens næst dyreste målmand sætte rekord med seks gange deltagelse ved VM. Trods Gigi har ofret alt for sit land, har han, en af Italiens mest ikoniske spillere i historien, dog aldrig båret holdets ikoniske azurblå farve. Indtil den 6. oktober 2017.

I VM-kvalifikationskampen mod Makedonien iklædes Buffon nemlig den nye Italien Hjemmebanetrøje fra PUMA, mens markspillerne spiller i udebanesættet. En smuk gestus, der må siges at være velfortjent efter 20 år med Azzurri. Buffon har i særdeleshed gjort sit for at få lov til at bære den azurblå trøje. Resten af holdet spiller for første gang i den nye trøje i sidste kvalifikationsgruppekamp på udebane mod Albanien den 9. oktober. Og som det ser ud lige nu i kvalifikationen, kan det italienske landshold også se frem til at bære trøjen i playoff-kampene, hvor holdet får brug for Gigis kampgejst og alle de redninger, som den 39-årige keeper kan hive frem for at sikre billetten til Rusland.

Vil du også hylde Buffon? Eller synes du bare, den nye Italien Hjemmebanetrøje er for fed? Bliv klar til VM, og få fingrene i den lige her.