Weekendens tur ned ad Memory Lane byder på endnu en Champions League Finale bold fra vores store samling, og her tager vi et kig på bolden fra 2005/2006 – den med de blå stjerner.

Den nye bold blev lanceret op til Champions League-finalen i 2005, hvor Liverpool mødte AC Milan i Istanbul i en kamp, som de fleste husker. Nede med 2-0 efter kort tid og senere 3-0 kæmpede Liverpool sig tilbage og vandt kampen på straffespark – alt sammen med den Hvid/Blå Finale fra Adidas.

Bolden var naturligvis udstyret med det ikoniske UEFA Champions League stjerne-logo i lyseblå, hvilket stadig pryder bolden, og det er dermed en af de mest ikoniske fodbolddesigns der allerede dengang havde bidt sig fast i folks bevidsthed.

Ligesom bolden fra året før var CL Finale Hvid/Blå baseret på EM-bolden fra 2004, Adidas Roteiro, og var derfor endnu engang lavet med Adidas' Power Balance teknologi. Denne teknologi bestod af paneler lavet med af elastisk skum, som sikrede at bolden blev mere stabil og fik et mere eksplosivt spark.

Samtidig var panelerne sat samme med Adidas' thermobonding-teknologi, hvilket dækker over at man varmer panelerne sammen i stedet for at sy dem. Dette giver større vandmodstand og en mere præcis bold, og var altså taget direkte fra Roteiroen.

Panelerne var endvidere lavet med et overflademønster bestående af små stjerner, og var altså derfor helt identisk med den tidligere bold. Når alt kommer til alt var det kun farven man ændrede, men bolden skulle også kun bruges når Adidas-holdene spillede hjemme samt i semifinalerne.

Hvad synes du om den Hvid/Blå Adidas CL Finale – og hvilken bold har været din favorit indtil videre? Del meget gerne din mening med os i boksen under billedet, hvor vi meget gerne hører fra dig.