Da Adidas lancerede deres MiCoach SpeedCell chip slog de sig bl.a. op på, at man kunne sammenligne sine indsamlede data og statistikker med de professionelle fodboldspillere. Der er gået lidt tid, men nu offentliggør Adidas endelig deres første stats fra en professionel.

Adidas havde nemlig lagt en MiCoach SpeedCell-chip i Daniel Alves' stølver i El Clasico-kampen mellem FC Barcelona og Real Madrid. Her har den ligget og suget data om Alves' bevægelsesmønstre til sig, og denne statistik bliver nu offentliggjort. Dermed er Daniel Alves den første professionelle spiller til at få offentliggjort sine data fra en officiel kamp.

Hermed kan man se, hvad en af de dygtigste højrebacks i verden præsterer over 90 minutter, og har man selv indsamlet MiCoach-data vil det være muligt at sammenligne sine egne stats med Daniel Alves. Det kan være både topfart, distance løbet i kampen og antallet af sprinter for at nævne et par.

På Alves' statistik kan man se, at han altid er godt i gang under en kamp. Eksempelvis kan man se, at Dani Alves løb 29,25 km/t da han løb allerstærkest, hvilket må siges at være en god fart. Samtidig nåede Alves op sin røde zone, som er fuld spurt, hele 48 gange i kampen.

Statistikken viser også, at Alves løb små 9 km på de 90 minutter, men endnu mere interessant kan man se, at han faktisk løb 1,2 km af dem i højintensivt løb, som er den røde og gule zone. Faktisk var der lige så meget af de 1,2 km løbet i den røde zone som den gule – så når Alves løber, så løber han rigtig stærkt, og man kan godt forstå at hans løb frem ad banen kan gøre ondt på modstanderens backs i sine superlette Adidas F50 Adizero Rød/Gul

Har du selv leget med Adidas MiCoach SpeedCell-chippen endnu, og hvad ligger din topfart på? Vi hører meget gerne for dig i boksen under billedet, hvor du jo også kan fortælle os hvor godt du klarer dig i forhold til Daniel Alves.