Weekenden bød på en masse spændende støvler, og selv om der ikke var den store lanceringsfest af AdiPURE 11Pro, som vi ellers havde ventet, var der nok at tage fat på – så kig med her og se, hvad vores støvlespottende øjne faldt over i weekenden.

Vi starter i England, hvor Newcastle United slog Queens Park Rangers. Her kom Hatem Ben Arfa på banen, da Yohann Cabaye blevet skadet i foden, og den unge franskmand gjorde en fremragende figur. Ben Arfa havde valgt at spille i sin Adidas F50 Adidas i Chameleon Purple – altså den første generation af Adizeros.

Danske Nicklas Bendtner har længe været en af de store danske Nike-navne, og det lader da også til, at Bendtner er en af de heldige, der har fået lov at prøve Nikes nye Mercurial-støvle af. Om ikke andet har Bendtner fået hvad der ligner en Vapor VIII-sål på sin Nike Mercurial Vapor Superfly III Lilla/Sølv-overdel – og det er altså ikke en Vapor VIII i forklædning, som Ronaldo har det.

I Birmingham var Norwich på besøg hos West Bromwich Albion, og her spillede Bradley Johnson i et par Nike CTR360 Maestri II Grå/Neongrøn. Johnson – som for ikke så længe siden var i klammeri med Joey Barton – er en af de få spillere, der ikke har valgt den blå variant af Maestrien, og vi synes den mørkegrå farve er et rigtig cool valg.

Mange, os selv inkluderet, havde forventet at se Frank Lampard i den nye Adidas AdiPURE 11Pro Hvid/Orange i weekendens kamp, men Lampard havde interessant nok valgt at spille med sine AdiPURE IV Hvid/Sort – måske for lige at få det sidste ud af sine kængurulæderstøvler, hvilket da også var et godt valg, da Lampard blev matchvinder. Vi kender ikke årsagen til det manglende skifte, men det virker spøjst, at en af den nye støvles frontfigurer ikke skifter i launchweekenden. Vi følger sagen og holder øje med Lampard de næste par uger.

I Manchester vendte en legende tilbage til Old Trafford, hvor Paul Scholes fejrede sin tilbagevenden med målet til 1-0 mod Bolton. Denne gang havde Scholes fået et par topstøvler, og hvor han sidste uge spillede i T90 Shoot, var han nu at finde i den nye Nike T90 Laser IV Sort/Rød som de andre store T90-profiler. Den sjove historie omkring Scholes' Shoot-støvler er, at han først besluttede sig for at komme tilbage et par dage før, og fandt ud af at han havde givet alle sine støvler væk. Men i stedet for at ringe til Nike og bede om et par nye, stoppede han bare forbi den lokale sportsforretning og købte et par Shoot - til 400 kr. Så har man altså ikke stjernenykker...

I Italien var der derby mellem AC Milan og Inter Milan, og her trak Internazionale det længste strå. Derfor fik Julio Cesar i Inter-målet en clean sheet, hvilket han nok var glad for. Cesar stod som altid i sine Mizuno Morelia-støvler, som han har taget Mizuno-logoet af. Støvlen ser derfor helt blackoutet ud, men den røde stribe samt den hvide hæl afslører, at der er tale om en Sort/Hvid Mizuno Morelia.

Damiano Ferronetti spillede i Udineses kamp mod Genoa også i et par Mizuno-støvler, men havde dog valgt et par, der var lidt mindre hemmelighedsfulde. Han var nemlig trukket i den snart halvandet år gamle Mizuno Wave Supersonic, som var en fin letvægtsstøvle med lækkert kængurulæder.

I Milano-derbyet var der også lidt for Vapor VIII-spottere, da Zlatan Ibrahimovic også endelig er blevet lokket ud af sin Superfly III med carbon-bund, og ned i denne Nike Mercurial Vapor Superfly III Lilla/Sølv med glasfiberbunden fra Vapor VIII. Bemærk, at sålen ser ud til at have en anden, større torsionsbar på midten af sålen – det bliver med andre ord spændende at se, hvad Nike har i vente.

I Mexico spillede Pumas mod Morelia, og her optrådte Efrain Velarde i intet mindre end Adidas AdiPower Predator DB Blå/Hvid/Neon, som er David Beckhams' signaturstøvle. Jo mere vi ser støvlen i aktion, des federe ser den ud – og det er godt at se, at andre også tager Beckhams farvervariant til sig. Bemærk i øvrigt, at Velardes modstander fra Morelia både har en CR7 Superfly III og en Limegrøn/Sort Superfly III på fødderne. Tak til Frederik Jørgensen for det skarpe spot.

I Australien spillede Harry Kewells Melbourne mod Brisbane, og den tidligere Liverpool-spiller var ikke overraskende at finde i den nye Adidas AdiPURE 11Pro Hvid/Orange, som han har testet det sidste stykke tid – og det lader til, at australieren ikke har kunne vente til at spille sin første kamp med den nye støvle.

I Tyskland tørnede Dortmund og Werder Bremen sammen, og her var Dortmund-spiller Owomoyela en tur i græsset. Det gjorde angiveligt ondt, men gav os støvlespottere en mulighed for at checke Owomoyelas støvler ud – som viste sig at være et par Puma PowerCat 1.12 helt whiteoutet.

I Spanien mødte Mallorca førerholdet fra Real Madrid, og tabte snævert i en flot kamp. Der var også lidt guf for de nostalgiske støvlespottere, som på fødderne af Mallorca-spiller Flores fil lov at se et par gamle Mizuno Wave Ghost Striker III i Hvid/Orange. Støvlen var lavet med en overdel af Kuraray kunstlæder, som var lavet med helt samme fiberopbygning som almindeligt kængurulæder, men som samtidig var både mere holdtbart og lettere.

I samme kamp fik vi endnu et kig til den nye Vapor VIII-sål, der sad under Marcelos støvler. Real Madrid-spilleren var trukket i den nye Nike Mercurial Vapor Superfly III Lilla/Sølv-støvler, men har altså også fået glasfiberbunden på sine støvler.

Det sidste spot er også et af de helt vilde – nemlig Messi, der spillede i sin helt egen udgave af Adidas F50 Adizero. Den lille argentinske troldmand havde fået et par Guld/Hvid/Sort Adizero af Adidas som bevis på, at han har vundet Ballon D'or tre år i træk. Messi fejrede sin titel og sine nye støvler med manér, og scorede to gange da Barca slog Betis.

Hvad synes du om weekendens støvlespots – og glæder du dig til at se hvad Nike har i vente til os i Mercurial-kollektionen? Du kan også fortælle hvad du synes om Messis støvler, eller måske et helt tredje par. Uanset hvad hører vi meget gerne din mening i kommentarsporet under nyheden.