Nike lancerede i forbindelse med det nye år en kampagne, som hedder Make it Count. Sammen med kampagnen teasede de også for en “stor afsløring”, som ville ændre spillet.

Denne afsløring skulle komme d. 19. januar, og nedenunder var et Nike+ logo. Hidtil har vi kun kunne gætte på, hvad det dog kunne betyde, men nu kan vores gæt blive endnu mere kvalificerede.

Nikes SPARQ Performance Director, Paul Winsper, har nemlig i et interview med teknikmagasinet T3 Magazine løftet lidt af sløret for Nike+, og at folk der var interesserede i Nike+ kompatible fodboldstøvler skulle holde øjnene åbne.

"Vi har kombineret præstationsbaseret tracking med løb i fem år, og det er klart at der er andre sportsgrene som vi søge at udvide dette, ikke nødvendigvis fodbold, her på campus."

En let kryptisk udmelding, men Winsper gav en yderligere uddybende kommentar, som påpegede at der ikke er nogen som helst usikkerhed om, hvad Nike har tænkt sig at gøre med Nike+ over det kommende stykke tid. Således sagde Winsper:

"Har vi tænkt os at introducere Nike+ til andre sportsgrene? Selve tanken om at tage professionel ekspertise, indsigt i den professionelle atlet, og at kunne levere den enten her eller via en telefon – helt sikkert, det har da helt sikkert en kæmpe fremtid."

Nike er dog ikke først på den front, da Adidas allerede med stor succes har introduceret deres MiCoach-teknologi, som i princippet kan mange af de samme ting, som en Nike+ angiveligt vil komme til at kunne. Og nu hvor Nike over de sidste mange år har sat en ære i at være først med de innovative teknologier kunne man godt forestille sig at det amerikanske mærke tog det som en fiasko, at de ikke var først.

Det er dog ikke noget Winsper hænger sig i, og understreger at man ikke har tænkt sig at udgive noget blot for at udgive det og være først. Så hellere gøre det godt;

"Alt du behøver at vide er, at når Nike gør noget, så plejer de at gøre det rigtig, rigtig godt."

Med andre ord tyder noget altså på, at d. 19. januar godt kunne være introduktionen til en udvidelse af Nike+’s kompatibilitet – men om det bliver fodbold får T3 altså ikke direkte ud af Winsper.

Derfor er der kun tilbage at vente og se hvad der sker – men i mellemtiden hører vi meget gerne fra dig og hvad du synes om sagen. Kommer vi til at se en intelligent Mercurial, T90, CTR360 eller Tiempo i 2012, eller går der noget tid før Nike henter Adidas på det punkt? Giv dit besyv med i boksen herunder.

Kilde: www.T3.com