Nike har lagt godt og grundigt i kakkelovnen til det nye år, som bliver skudt i gang med en Mercurial Vapor Superfly III i Lilla/Sølv – endnu en vovet farve til en støvleserie der er kendt for netop sine frække farver.

Først gav Nike os en guldfarvet Vapor, så dukkede der et par lyserøde og grønne Mercurials op, og sidste måned fik vi den nye CR7 Superfly III at se, som satte helt nye standarder for frækt støvledesign.

Men amerikanerne hviler ikke på laurbærrene, og derfor får vi endnu en vild farve af Superfly III – Lilla/Sølv, som vil kunne ses på fødderne af Nikes Mercurial-profiler som Theo Walcott, Didier Drogba, Mesut Özil, Alexis Sanchez og Zlatan Ibrahimovic.

En vovet farve, som der ikke er tvivl om nok skal sætte gang i meningerne. Mercurial-serien er dog notorisk kendt for at have udfordrende farver, og er en støvle lavet til spilleren der trives i den opmærksomhed, støvlerne trods alt giver.

Den nye farve skiller sig dog også lidt ud fra de tidligere Superfly III-modeller. Disse var meget lette at spotte på banen for både kameraer, og var også lavet således at spillerne bedre kunne finde hinanden med det perifære syn.

Den nye Superfly III Lilla/Sølv er dog lavet lidt mere afdæmpet i designet, da overdelen består hovedsageligt af tre forskellige lilla nuancer. Det giver støvlen et mere rent enkelt look, men samtidig har vi vores tvivl om hvor meget det egentlig giver for synligheden – og det er interessant træk af Nike.

Superfly III er som de tidligere en decideret speedstøvle, og den er lavet med ét formål – at få en fordel i forhold til sin direkte modspiller.

Hvor andre støvler med fokus på fart har valgt ultralav vægt, har Nike valgt at gå efter en kombination af fænomenalt greb i banen samtidig med at vægten holdes relativt lav.

Superfly III er nemlig lavet med de specielle NikeSENSE-knopper, som sikrer optimalt greb i banen, hvilket fremmer både acceleration og vendinger – så man kan skifte retning og komme ud af starthullerne så hurtigt som overhovedet muligt.

Dette sikres ved hjælp af to bevægelige knopper, som forlænges når der kommer tryk på dem, hvilket giver endnu bedre greb i banen.

På overdelen har Superfly III inkorporeret det revolutionerende Flywire, som er tråde vævet af mikrotynde fibre, der sikrer både styrke og fleksibilitet, samtidig med at overdelen af Teijin mikrofiber kan slibes enormt tynd uden at gå i stykker.

Dette sikrer lav vægt og en helt uovertruffen boldføling, således at du kan lave de helt skarpe finter og fange din modstander på det forkerte ben – og være den afgørende faktor i kampens hede.

Vil du se mere til Superfly III Lilla/Sølv? Så kig med i weekenden, da støvlen får debut på banen d. 17. december. Du kan naturligvis forudbestille støvlen lige her på Unisport.dk meget snart – så stay tuned hvis du vil have denne ultrafede fodboldstøvle.

Hvad synes du om den nye Superfly III? Del meget gerne dine tanker med os i kommentarfeltet lige herunder.