Adidas Primeknit vs. Nike Flyknit - De strikkede støvlers kamp

07.10.2015

Skrevet af Mathias

For omkring halvandet år siden blev vi introduceret til den første vævede fodboldstøvle og siden da har Nike og adidas været i duel om hvem der kunne skabe den ultimative strikkede støvle. Nikes Flyknit og adidas’ Primeknit materialer har været i konstant udvikling, men hvad gør de to overdele unikke? Vi går over de to innovationer her.

De to materialer er begge lavet til samme formål, hvilket er at give spillere det ultimative fit og at få den eftertragtede barfodsføling med bolden, mens man stadig har den nødvendige stabilitet i støvlen. Hvis dine støvler passer perfekt og giver den ultimative komfort, så føles du mere tilpas og spiller som et resultat bedre.

På den tekniske front deler de seneste strikkede overdele egentlig ret mange egenskaber, men det er kun sket med tiden. Da de to startede havde de meget anderledes måder at opnå den komfort, som begge er elsket og kendt for. .

Primeknit 2.0 og X15 og Ace15 Primeknit støvlerne er nok de bedste eksempler på den udvikling, med den måde adidas har inkorporeret Primeknit materialet på en meget anderledes måde i forhold til de første modeller. Det bløde Primeknit materiale udgør nu det inderste lag og giver den komfort vi elsker det for. Primeknitten har dog nærmest ingen kontakt med bolden, fordi adidas har nemlig belagt den med et silikone lag, hvilket gør støvlerne langt mere holdbare. Hvor de lidt tidligere Primeknit støvler, som Primeknit Samba støvlerne, var samleobjekter, så er de nye Primeknit støvler i den grad kampklar.

At have et silikonelag på deres støvler, så holdbarhed på det ellers skrøbelige materiale blev bedre er en teknik som Nike benyttede på deres Flyknit støvler fra starten, da de lancerede Magista Obra og Mercurial Superfly. At have dette fusionerede materiale betyder også at begge mærker kan give deres overdel et lidt textureret design, hvilket giver bedre friktion og derfor et mere pålideligt greb.

Det er svært at sige hvilken udførsel af teknologierne er bedst, fordi det er som altid personlig præference. En ting er dog helt sikkert og det er at kampen om den bedste strikkede støvle er langt fra slut og begge brands er stadig igang med at udvikle deres støvler. Lige nu har de fundet frem til et ret ens design, så nu handler det om hvem der taget det til det næste niveau.

At være kendt som det brand med de mest behagelige støvler er noget begge ville elske. Som det står nu hvilken side hælder du til? Adidas Primeknit eller Nike Flyknit fodboldstøvler?