Præsentation og anmeldelse af adidas Nemeziz 17+ 360Agility

26.05.2017

Skrevet af Mathias

For at kunne skabe produkter til fremtiden, er man nogle gange nød til at gå tilbage og tage inspiration fra fortiden. For at give deres spillere adræthed som aldrig før, er adidas dykket ned i ritualet med op tapning. Det er tid til at møde og lære alt det tekniske bag adidas Nemeziz 17+ 360Agility...

I dag er en meget stor dag, da adidas lige har præsenteret deres nye støvle silo, som meget vel kan vise sig at være den største innovation i 2017. Den nye adidas Nemeziz 17+ 360Agility er stykke teknologi fuldstændig uden fortilfælde, som vil erstatte Messi kollektionen og tilslutte sig både adidas ACE og X, som en af hoved støvle siloerne. Der er så mange nye og usete måder, hvorpå man kan konstruere en fodboldstøvle, som er blevet brugt til dette støvle design, at før vi tager dig igennem det, bliver vi nødt til at nævne, at denne støvle rent faktisk virker og alt du læser, hvor usandsynligt det end lyder, er med til at gøre denne støvle til en af de bedste vi nogensinde har prøvet.

Den nye adidas Nemeziz 17+ 360Agility er lavet til den adrætte spiller med lette fødder og skarpe reflekser, der bruger disse egenskaber til at danse sig forbi forsvarsspillerne. De er sande kreatørere, som kan sparke fra hvor som helst, når som helst, hvilket er grunden til deres modstander frygter dem så meget. Mange forsvarere vil huske dengang de blev udmanøvreret så meget, at de blev efterladt på jorden og den oplevelse vil hjemsøge dem forevigt - bare tænk på Jerome Boateng, som jeg er sikker på aldrig glemmer Leo Messi.

Når nu vi snakker om Lionel Messi, vil det ikke kun være ham og de spillere som han valgte at støtte der kommer til at bære adidas Nemeziz støvler, som det var tilfældet med Messi16 siloen som Nemeziz erstatter. Adidas har tilføjet flere stjernenavne til adrætheds-skemaet og du kan derfor se frem til at se støvlen på fødderne af spillere som Roberto Firmino og Renato Sanches. Spændende talenter på hver sin måde, men begge passer helt perfekt til denne nye støvles mantra. Læs denne blog for at få en forståelse for, hvordan denne nye støvle er lavet og vær sikker på du får set vores fulde video med anmeldelsen af adidas Nemeziz, som også er at finde i denne blog.

Fortsættes nedenfor.

OVERDEL

360 Agility Bandage

For at give denne type spiller en helt nye måde til at opleve adræthed på, har adidas efterlignet et andet almindeligt ritual indenfor andre fysiske sportsgrene og kamp arter, hvilket er at binde sine fødder eller hænder ind i elastisk tape. Boksere gør det for at bevare styrken og adrætheden, ballerinaer bruger til at skabe stabilitet og for at føle sig let på tå og martial art udøvere gør det for at øge deres reflekser. Alle disse behov spiller også en stor rolle i fodbold og det er præcis, hvad adidas har forsøgt at udløse med deres nye Nemeziz design, som indeholder deres 360 Agility Bandage. Denne 360 Agility Bandage dækker hele overdelen, og er en række gummi bånd, der er inspireret af medicinsk op tapning. Medicinsk op tapning bruges af folk til at skabe støtte og give mere smidige bevægelser, som lige nøjagtig er, hvad den snørebåndsløse overdel gør her.

adidas har skabt en 17.1 version af Nemeziz designet, der tilbyder snørebånd på overdelen, for at komplimentere adidas Nemeziz 17+ 360Agility, men dette 360 Agility Bandage og dets elastiske natur betyder, at overdelen kan laves fuldstændig uden snørebånd på 17+ versionen og samtidig et stærkt lockdown også. Selv når du ifører dig støvlen på og strækker materialet så du kan få støvlen på, kan du mærke, hvordan materialet forsøger at komprimere og stramme sig for et personligt og indpakket fit. Versionen med snørebånd er i virkeligheden kun til folk, der foretrækker at holde det old school.

Materialet er blevet viklet hele vejen rundt om støvlen, så den folder og sidder anatomisk korrekt. Det betyder, at du virkelig får et tæt og stærkt fit, som mange længes efter i deres støvler. Jeg kan ærligt sige, at jeg aldrig har prøvet noget lignende og helt sikkert ikke støtte i denne grad. Bandagen er syet fint sammen og for at give støvle konstruktionen mere stabilitet på nøgleområder, har adidas tilføjet et tyndt lag silikone, hvor adidas Nemeziz 17+ 360Agility overdelen skal være stivere.

Se JayMike's anmeldelse af adidas Nemeziz 17+ 360Agility her eller fortsæt med at læse om designet herunder.

adidas Nemeziz 17+ 360Agility fodboldstøvlerne er allerede tilgængelige på Unisport.dk og kan forudbestilles lige her.

Nogle af jer kender måske designet bag adidas' anden snørebåndsløse fodboldstøvle, ACE 17+ PureControl, eller måske har du selv et par og ved, at de har en indre kompressions konstruktion til at give lockdown, når de skal give spillerne nok stabilitet. Det er ikke tilfældet med den snørebåndsløse Nemeziz, som har masser af lockdown og støtte til selv dine skarpeste vendinger, takket være det indelukkede design. Overdelen af støvlen er uden tvivl det der gør den unik og selvom det lukker skørt at elastisk bandage alene kan holde dig fast, så står den som et levende bevis.

At være forstyrrende er en del af mit spil. En spiller skal forsøge at lave bevægelser som deres modstander ikke forventer og har derfor brug for at gøre det så hurtigt som muligt. For at kunne gøre det, har du brug for tillid til din støvle og til fleksibiliteten til at bevæge og tilpasse sig nemt. Designet på disse støvler er perfekt til mit spil. - Leo Messi

SÅLEN

For at kunne efterlade forsvarsspillere rundtossede og blive en ægte kreatør, har du brug for greb. Masser og masser af kraftfuldt greb! For at skabe en sål, der kunne måle sig med deres revolutionerende overdel, designede adidas den nye Torsionframe ydersål. TPU sålen indeholder to stærke vridnings søjler i midtfoden, som giver spillerne mere respons og afgørende meget afsæt.

Til at øge accelerationen fra vridnings søjlerne, er knop konfigurationen lavet med semi-kegle formede knopper. Den flade side af de halvmåne formede knopper giver et stærkt og skarpt afsæt fra jorden, når du virkelig har brug for at skyde dig selv afsted i en retning, mens den kegle formede side giver en let bevægelighed gennem jorden for blødere drejninger. Vinklingen på disse to sider er blevet data analyseret ekstensivt, hvilket betyder, at placeringen er langt fra tilfældig. Det betyder i bund og grund, at du ikke får noget dårligt og kun det bedste ud af hver enkel knop.

DOMMEN

At gå tilbage i deres stolte historie og finde opbinding til boksning, ballet og martial arts som inspiration til deres nye støvle kan kun beskrives som et strejf af genialitet af designerne bag den. At pakke sig ind og klargøre sig til kamp handler lige så meget om mental fokus, som det gør at forbedre din fysiske præstation, hvilket er det der gør det så passende til fodbold. Jeg er vanvittigt spændt på at se, hvordan folk tager i mod det nye koncept og specielt ser jeg frem til at se designet i aktion. De ser så skarpe ud!

adidas Nemeziz 17+ 360Agility fodboldstøvlerne er allerede tilgængelige på Unisport.dk og kan forudbestilles lige her.