Vores fotograf har haft den klassiske Vapor-kollektion under sin linse. Denne weekend er det opfølgeren på den voldsomt succesfulde I'er, som Nike skulle forbedre. Men Nike skulle erfare, at det var svært at forbedre en så populær støvle. Det kunne næsten kun gå galt. Sidste weekend gennemgik vi Nike Mercurial Vapor I i Memory Lane, og denne weekend forsætter vores Memory Lane-kavalkade Vores kære Web-TV vært, Jakob, har sagt det 1000 gange: ”If it ain't broke, don't fix it”. Men efter at have været aktuel i 1,5 år, så var det på tide Nike diskede op med noget nyt. Det gjorde de så i januar 2004. Den brasilianske Ronaldo havde spillet i dem lidt over en måned tidligere i blå version, og Theirry Henry scorede 2 i en 1-5 sejr over Inter den 26. november 2003, som sikrede dem muligheden for at komme videre i Champions League.
Det var ikke en dårlig debut for Nikes nye støvler, som dog fik en ”make-over” midt i dens udgivelsesperiode. Dens materiale blev gjort meget lidt tykkere, de dekorative udskæringer dybere og og hælen blev gjort lidt mere omsluttende. Blandt kendere blev denne model kendt som Nike Mercurial Vapor 2.1.
Som nævnt var der god grund til at holde fast i mange af de forskellige egenskaber fra den foregående model. Og en af de helt store succeser var materialet KNG100, som var Nikes højeste kvalitet af mikrofiber, som havde til formål at efterligne kænguruskinds egenskaber. Men med den forskel, at materialet var tyndere, lettere og ikke blev ligeså tung under våde forhold. Man havde valgt at bibeholde successen i den nye version.
En anden ting, man havde valgt at bibeholde fra den forrige version var knopsystemet. Selvom man havde set bladeknopper før, så var denne konfiguration fuldstændigt revolutionerende på sin tid, og den var et kæmpe hit blandt brugerne.
Man havde dog valgt at lytte lidt til kritikken fra de forskellige brugere, og der var blevet ændret ved nogle ting. Aldrig før havde man set så snæver en pasform på en fodboldstøvle, og det havde skabt lidt oprør blandt de bredfodede, som ikke kunne være med på de nye speedstøvler. Man gjorde derfor hele forfoden mere rummelig. Men som bekendt så kan de fleste bredfodede mennesker stadig ikke være i speedstøvler, og de smalfodede brokker sig, hvis forfoden bliver for bred og høj. Dog forsøgte man alligevel, at ramme et bredere spektrum af mennesker med pasformen.
På hælpartiet var der også lavet forbedringer. Igen var fokus lagt på komforten, hvor man havde indsat Poron-indlæg for højere komfort. Et materiale som stadig anvendes i dag.
Mercurial Vapor II var stadig dedikeret til den brasilianske Ronaldo, som stadig var en af de dygtigste fodboldspiller nogensinde. Selvom det blandt andet var i disse støvler, han scorede hattrick mod Manchester United, og Old Traffords fans hyldede deres modstander, da han blev udskiftet. Det var også i disse støvler, han blev skadet, og gradvist mistede sin tillid hos Fabio Capello. Vi synes dette var en super lækker støvle, som blev spillet i af en ægte legende, hvis navn er udødeliggjort i fodbolden. Men hvad synes du om støvlerne og manden, som bar dem? Giv dit besyv med i kommentarfeltet nedenfor.