Nike Premier SGT eller Vapor Grip 3?

01.03.2017

Skrevet af Katrine

Thibaut Courtois, Jan Oblak og Joe Hart er bare nogle af de målmænd, som foretrækker Nike’s målmandshandsker - men hvorfor egentlig? Læs med her, hvor jeg fortæller lidt om Nikes handsker og sammenligner tophandskerne Vapor Grip 3 og Premier SGT.

Der er ingen tvivl om, at Nike laver gode handsker, så man går aldrig galt i byen, hvis man beslutter at købe et par Nike-handsker næste gang, men der er alligevel så stor forskel på deres to topmodeller, at man gør klogt i skænke det en ekstra overvejelse, før man vælger.

Nike Premier SGT

I denne handske får du det traditionelle Flat Cut, som giver handsken et godt greb om bolden og en lang levetid. Handsken er udstyret med SGT, som er betegnelsen for Nike’s imponerende Sipe Grip Technology. SGT kan ses i form af striberne i latexen, som giver et beviseligt bedre greb, og derfor gør Nike’s tyske Contact Foam endnu mere sublim.
Nike Premier SGT er desuden udstyret med Bio Align, som er den feature, der gør, at handsken er let bukket. Det holder din hånd i en konstant gribeklar position, så du er klar til at tage fra.

Som noget særligt interessant har Nike Premier SGT Touch Tactile Nodes. Det er en teknologi, som ikke kan ses på billederne, men som gør handsken helt unik. På indersiden af handsken sidder der nemlig nogle små gummiknopper, som sikrer, at din hånd ikke skøjter rundt i handsken, hvilket giver et fantastisk fit.
Handskens håndryg er udstyret med et solidt lag latex, hvilket giver en god styrke og beskyttelse, når man bokser.

Glem ikke at læse vores guide om, hvordan du vælger det rette cut

Nike Vapor Grip 3
I Nike Vapor Grip 3 får du et hybrid-cut, som kombinerer Flat Cut på de to midterste fingre med Roll Finger på de resterende finger. På den måde får du fordelene ved begge cuts, og altså både en god boldkontrol og en stor gribeflade på grund af den øgede mængde latex. Desuden er lillefingeren spredt mere fra ringefingeren end man normalt ser det, hvilket giver en endnu større gribeflade.
Nike Vapor Grip 3 er udstyret med samme latex som Premier SGT på både håndryg og håndflade, men en mere fleksibel håndryg.

Fortsættes

Hvilken handske skal du vælge?
Hvis du foretrækker en handske, der giver god støtte og beskyttelse til din hånd, skal du vælge Premier SGT. Det er en sublim handske med en overraskende lang levetid. Det er en handske, hvor der fokus på detaljen og på fede features, hvilket også gør den en anelse dyrere end Vapor Grip 3.
Foretrækker du derimod en let og tætsiddende handske, som giver stor fleksibilitet og mindre tvungen støtte, skal du vælge Vapor Grip 3. Denne handske er mere minimalistisk i forhold til features, men det har den fordel, at du får samme boldføling, som hvis du havde bare hænder - blot kombineret med et sublimt greb fra latexen.
Hvis du gerne vil have fingerebeskyttelse, skal du ikke vælge nogen af handskerne, men i stedet overveje Nike Spyne Pro.