Hvilke målmandshandsker skal du vælge? Beskyttelse

26.09.2015

Skrevet af Jonathan

Jeg har været rundt om cuttet, latexen og lukningen. I dag kigger jeg på den sidste del af målmandshandsken, som kan have indflydelse på dit valg af dine målmandshandsker. Det er blevet tid til at kigge på bagånden…

Okay, måske kan du finde på flere ting der afgør dit valg af målmandshandske, men ikke desto mindre så er de fire ovennævnte elementer de mest centrale. Baghånden spiller en vigtig rolle for målmanden på forskellige niveauer. For den yngre generation er det særligt beskyttelsen af fingrene der tæller højt, mens det hos ældre målmænd bliver ting som ventilation og kraft der bliver prioriteret.

Beskyttelsen opnås gennem forskellige teknikker. Den mest anvendte kaldes traditionelt for Fingersave. Fingersaven er udviklet til at modstå tryk fra hårde skud, så dine fingre og baghånd ikke bliver presset bagud og bukker bagover, hvilket er med til at sikre dig mod skader. Mange føler dog også at denne teknik begrænser bevægelsesfriheden i handsken og fravælger derfor Fingersave.

De fleste målmandshandsker bliver udviklet i en kombination af forskellige materialer for at opnå den ”bedste” ventilation. Hvad der præcis er den bedste er dog svært at sige, da alle sportsmærkerne har forskellige svar på det. Fælles for dem er dog at de giver en eller anden form for ventilation, så komforten bevares.

Hertil bliver der også spekuleret meget i evnen til at bokse bolden. Dette element er også centralt i målmandsspillet, derfor bliver materialerne i baghånden også udviklet med denne del for øje. Og her har kært barn mange navne: Shockzone, Power-Punch, Punch Zone er blot nogle af de navne, som baghånden får af mærkerne. Igen er det svært at give et endegyldigt svar på, hvad der er bedst. Det kommer i sidste ende ned til ens egen føling med bolden.

Udvalget af målmandshandsker er stort og det kan være lidt af en jungle at skulle finde rundt i det. Derfor har jeg forsøgt at hjælpe dig lidt på vej med denne serie af elementer der kan have indflydelse på dit valg i sidste ende. Nu er det bare om at træffe et valg. Hvad falder dit på?