Hvilke målmandshandsker skal du vælge? Lukning og pasform

20.09.2015

Skrevet af Jonathan

En målmandshandske består af mange elementer. Jeg har tidligere taget dig gennem cuttet og latexen, som har indflydelse på fittet, grebet og holdbarhed. I dette indlæg vil jeg vende min fokus mod lukningen, som i det store hele er en lille detalje, men faktisk spiller en større rolle end man skulle tro.

Lukningen på en målmandshandske spiller omtrent samme rolle som snørebåndet på en fodboldstøvle. Det er lukningen som sikrer at handsken sidder ordentligt rundt om hånden. Har man erfaring med målmandshandsker, vil man nok også være tilbøjelig til at sige at man har sine præferencer her.

Styr på hvilke målmandshandsker du foretrækker? Så find dem lige her.

Lukningen fungerer overordnet set på samme måde i alle målmandshandsker: En elastisk håndledsbandage med en form for strop, der holdes spændes ved hjælp af en velcro lukning. Der findes dog overvejende 3 forskellige former for lukninger, som kommer i forskellige fortolkninger.

Hook & loop er vel nok den mest anvendte og traditionelle lukning som findes derude. Som regel kommer den med en elastisk bandage og en latex strop der spændes til.

Bandage kan på mange måder sammenlignes med den måde du binder en forstuvet ankel eller lignende ind i bandage. Her er stroppen noget længere og ofte elastisk så du kan justere det stramme fit yderligere.

V-notch er en form som bliver benytter for at holde dine hænder kølige gennem en ventileret håndledsbandage. Denne type, bliver dog ikke benyttet lige så ofte som de to første.

Lukningen betyder i sidste ende meget for det tætte fit - nogle kan lide det ekstra tæt og så skal man gå efter en Bandage lukning, mens andre foretrækker det mere traditionelle fit som Hook & Loop lukningen tilbyder. Hvad enten du går efter vil jeg altid anbefale dig at prøve dem af selv for at se, hvad du har det bedst med.

Det var så lukningen. Præferencerne er meget forskellige her. Personligt kan jeg godt lide Bandage lukningen, da jeg føler at handsken kommer endnu tættere om mine hænder, hvilket jeg godt kan lide. Næste gang vil vi kigge lidt på baghånden. Et område som i høj grad relaterer sig til beskyttelse.