Den bedste midterforsvar: Piqué eller Ramos

02.12.2016

Skrevet af Jonathan

Forsvarsspillere bliver ofte forbigået når snakken falder på de bedste fodboldspillere i verden. I denne duel, er det kun fair at omtale de to spillere, som nogle af de bedste i verden.

Lad det være sagt med det samme. Når det kommer til Gerard Piqué og Sergio Ramos, så er jeg mest på Ramos. Måske handler det mest om at jeg er f*¤%# misundelig på at Piqué er gift med Shakira, men sådan er det bare.

Nu, hvor jeg har fået lettet det fra mit hjerte, så kan vi gå nærmere ind på de to midterforsvarer, som begge må betragtes som den helt store klippe for hver af deres holds defensiv. Det her er duellen om Tiempo Legend – Gerard Piqué vs. Sergio Ramos.

ANGREBET STARTER I FORSVARET

Der kan ikke herske nogen tvivl om at Sergio Ramos og Gerard Piqué er på den absolutte top af forsvarspyarmiden. De er positionsstærke, fysisk stærke, overlegne i hovedspillet og har teknik til at bevare kontrollen og overblikket når det brænder på. Faktisk så meget at de Ramos og Piqué henh. har 57,15 og 61,56 succesfulde afleveringer pr 90 minutter de spiller. Til sammenligning er det bedre end spillere som Luka Modric, Sergio Busquets og Ivan Rakitic i denne sæson. Det er sågar også mere end Messi og Ronaldo, som har 39,46 og 24,09 succesfulde afleveringer.

Det siger meget om de to spillere og de to hold generelt at deres midterforsvarer har så høj en rate af succesfulde afleveringer. For eksempel har Ramos og Piqué 52 og 51,33 fremadrettede afleveringer pr 90. minutter og så kan du jo selv lave resten af regnestykket…

KLIPPER I FORSVARET

I gennemsnit pr. kamp vinder Ramos og Piqué 1,71 og 1,22 tacklinger, mens Piqué (1,78) taber flere tacklinger end Ramos (1,14). Omvendt er Piqué tilsyneladende bedre til at læse spillet end Ramos er. Han har nemlig 1,89 interceptions mod Ramos 1,57. Ja, det er virkelig bagateller vi snakker om her, men når en kamp som El Clasico skal vindes, så er det de mindste detaljer der tæller. Når du kigger på tallene for denne sæson i La Liga, så synes Piqué at have været en smule skarpere end Ramos indtil videre. Han er stærkere i hovedspillet (Vinder 2,22 dueller mod Ramos’ 1,29), han har flere blokeringer (0,67-0,43) og han har generelt været bedre til at holde sig gode venner med dommeren (Ramos har indtil videre fået 4 gule kort mod Piqués ene advarsel.

Og netop kortene er helt sikkert noget som Messi, Suarez og Neymar vil forsøge at fremprovokere hos Ramos. Ramos har i hele sin karriere modtaget 21 røde kort, hvor 4 af dem har været i netop El Clasico. Det seneste modtog han netop i det seneste El Clasico opgør tilbage i april måned, hvor Real Madrid dog stadig vandt.

EN KAMP MED MÅL

Det bliver spændende at se, hvilken rolle Ramos og Piqué får i morgen, når sæsonens første Clasico skydes i gang. Indtil videre har Barcelona lukket 14 mål ind i La Liga, mens Real Madrid har hentet bolden ud af eget net 11 gange. Omvendt har Barcelona scoret 33 mål og Real Madrid 36. Der kan ikke være nogen tvivl om at kampen nok skal få mål, spørgsmålet er så bare hvor meget Ramos og Piqué, de to Tiempo klipper, kan stoppe de kometer, som de skal stå overfor. I særdeleshed to herrer ved navne Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som jeg zoomer ind på i morgen.