El Clasico duellen: Luis Suarez eller Karim Benzema

01.12.2016

Skrevet af Jonathan

El Clasico er blandt de absolut mest hypede fodboldopgør i hele verden. I adskillige år har opgøret mellem Spaniens to giganter huset de største stjerner fra hele verden. Og første opgør i denne sæson er ingen undtagelse. Det her er duellen mellem to af verdens bedste angribere.

Luis Suarez og Karim Benzema er indiskutabelt to angribere, som ethvert hold i verden ville gå meget langt for at få på deres holdkort. Når diskussionen falder på, hvem der er den bedste 9’er i verden, er det umuligt at komme udenom Barcelona og Real Madrids førstevalg på den plads.

Som optakt til lørdagens Clasico, stiller jeg skarpt på en række dueller, som unægteligt vil have afgørende betydning for kampens udfald. Jeg lægger med kampen om kaos – de to spillere fra adidas X16 silo – Luis Suarez og Karim Benzema.

ANGRIBERE DER JAGTER MÅLFORMEN

Når Suarez og Benzema løber på banen på lørdag, vil det for begges vedkommende være noget tid siden at de har kunnet fejre et mål i La Liga. Sidst Suarez scorede var den 6. november mod Sevilla, mens Benzemas seneste mål faldt den 23. oktober mod Athletic Bilbao. Der har naturligvis været en landskampspause, ligesom begge spillere har siddet ude i en enkelt kamp efterfølgende. Men sulten for mål er der i den grad hos begge, og jeg er ikke et sekund i tvivl om at der ikke er noget de hellere vil end at kunne finde tilbage til netmaskerne i lige præcis den her kamp.

TO ANGRIBERE – SAMME STIL

Når jeg ser på Suarez og Benzema, så er min umiddelbare holdning at jeg til enhver tid ville vælge Suarez over Benzema. Og når man kigger på de to spilleres overall statistikker gennem hele deres karrierer, så er Suarez’ tal da også langt mere imponerende end Benzema. Men kigger vi på det det nuværende billede af de to spillere, så er de ekstremt tæt på hinanden.

Suarez har næsten spillet dobbelt så mange minutter som Benzema (908-560 min). Det har da også ført til at Suarez har dobbelt så mange mål som Benzema (8-4). Spørgsmålet er så om Benzema ville have lavet lige så mange mål som Suarez, hvis han bare havde haft samme antal minutter på banen?

Vi kender begge spillere som nærgående angribere – som adidas siger det – angribere der altid skaber kaos. Men hvem skaber så mest kaos?

Suarez har som sagt indtil videre 8 mål i La Liga mod Benzemas 4. Heraf har 7 af de mål været inde i feltet, mens Benzema har scoret alle sine i feltet. Noget der naturligvis går rigtig fint i spænd med deres rolle som 9’er. De skal stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og for deres vedkommende er det oftest i feltet.

Pr. 90 minutter, som de to har spillet indtil videre har Suarez og Benzema henh. 3,67 og 3,70 skud på mål. Deres afslutningspræcision er helt lige med 53%. Hertil kan det dog tilføjes at Suarez forsøger sig noget mere uden for feltet end Benzema (0,89-0,32 pr. 90 minutter). Her kan man så diskutere, hvad der er bedst, når man tænker på at Suarez kun har scoret 1 mål udenfor feltet.

Luis Suarez synes dog generelt at være mere chanceopsøgende end Benzema. Således skaber Suarez 1,49 chancer over for Benzemas 1,13 chancer pr. 90 minutter.

En ægte angriber skal dog også være i stand til at sætte sine medspillere op til mål og her fører Suarez også med 3 assists over Benzemas ene assist.

6 POINTS KAMP

Real Madrid fører i øjeblikket La Liga med 6 point foran Barcelona og kampens udfald kan derfor også have afgørende betydning, selvom vi stadig er meget tidligt i sæsonen. Kender man den spanske liga, så ved man også at et forspring på 9 point kan være en lille matchbold. Derfor er der lagt op til endnu et højdramatisk opgør, hvor både Suarez og Benzema helt sikkert vil forsøge at gøre deres for at udspille den kampafgørende rolle.

Men det er der i særdeleshed to spillere, som vil forsørge at sætte en stopper for – nemlig Sergio Ramos og Gerard Pique. I morgen sætter jeg de to ikoniske Tiempo forsvarsspillere over for hinanden i direkte duel.