Måneden der gik: Adizero 99g, Primeknit 2.0 og NikeFootballX

30.04.2015

Skrevet af Jonathan

April har vist sig at være en måned i innovationens tegn. Her står adizero 99g, Primeknit og NikeFootballX særligt frem i lyset. Det var dog langt fra det eneste der kom ud i denne måned. Få overblikket over april lige her.

Adidas og Nike indledte april måned på dagen, hvor vi ikke skal tro på alt vi hører. Præsentationen af den nye Predator Instinct i Hvid/Rød/Sort og Nikes nye street satsning FootballX, med MagistaX og MercurialX var dog reelle nok. Og særligt sidstenævnte er noget som er værd at holde et vågent øje med. Den kom da også senere på måneden i en Special Edition med det glitrende Silverware design fra Cristiano Ronaldos Mercurial Superfly CR7.

Umbro var også klar med nyheder i deres nyeste UX-1 modeller i Gul/Sort og Blå/Hvid, samt deres Speciali 4. Umbro UX-1 siloen blev lanceret i 2014 og er bygget op omkring et koncept baseret på komfort og kontrol. Speciali 4 er omvendt en fodboldstøvle som har været i gamet i en del år. Denne støvle har også komfort som hovedfokus og er konstrueret i en sammensætning af læder og mikrofiber.

Også PUMA har haft en del aktivitet i april måned og det startede med en evoPOWER Whiteout i læder, samt en King Blackout. En klassiker og en moderne fodboldstøvle i et traditionelt design og ikke mindst konstruktion.

Og så sneg der sig også lige en præsentation af Liverpools nye hjemmebanetrøje ind i det hele. Første af slagsen fra NB Football. Og som altid afledte det mange meninger. Man skal aldrig regne med at gå ubemærket hen når man designer fodboldtrøjer.

Midt i det hele stak det hele for alvor af. Adidas havde i to år lovet os deres 99g fodboldstøvle. Og april 2015 blev så måneden, hvor det blev en realitet. Fuldstændig hjernevridende lancerede de deres første model i en ny “Limited Collection” serie. 299 par i blot én størrelse. Og ja, de blev udsolgt med ét blink.

Adidas var dog langt fra færdige for de havde endnu en innovation klar: Primeknit 2.0 og Primeknit 2.0 Boost.. Bygget på erfaringerne fra Samba Primeknit og FS Primeknit lancerede adidas fodboldstøvlen, som de selv kalder “The best fitting boot in the world”. Har de ret? Se JayMikes anmeldelse af den her.

PUMA’s andel af aprils lanceringer fortsatte med en række drage-inspirerede støvler til både evoPOWER og evoSPEED. Hvorfor dragen? Fordi dragen symboliserer kraft, fart, adræthed og visdom. Alle de elementer, som er repræsenteret i PUMA’s fodboldstøvler.

Som krølle på halen havde Nike også en række nye designs til deres fodboldstøvler. Her blev det først til nye farver af Magista kollektionen og herefter en populær Academy Black Pack. Den er helt sikkert ikke gået forbi dine øjne, så den vil vi ikke bruge meget mere energi på. Men du kan finde dem lige her.

Endnu en måned er gået og endnu engang har der været masser at samle op på. Vi har svært ved at vælge ud mellem alle de her vilde lanceringer. Så det vil vi lade op til dig at gøre. Hvad er dit bud på månedens højdepunkt?