Pontus Almqvist skriver under med IFK Norrköping | Nike Academy til professionel kontrakt

03.11.2016

Skrevet af Mathias

Gennem årene har Nike Academy med stor success givet talentfulde, men uprøvede fodboldspillere en ny chance for at blive professionelle. Det har resulteret i et imponerende antal store pro kontrakter, men den seneste er lige lidt mere speciel for os her hos Unisport.

I 2015 fik vi en unik mulighed for at følge nogle af de spillere, som var med til den populære Nike søgning efter uprøvede fodboldspillere. Én af dem var Pontus Almqvist, som mødte op til Stockholm trials sidste September. Han blev i månederne efter fulgt tæt af Joltter, mens han steg i graderne og igennem vores Nike Most Wanted Youtube serie gik han fra helt ukendt til Nike Akademiet i England.

Fortsættes herunder.

Vi har i vores videoer vist den rejse, som det må siges Nike har helt og adledes bevist skaber professionelle fodboldspillere. At Pontus Almqvist har skrevet under med sidste års Svenske mestre IFK Norrköping, gør ham nemlig til den seneste i rækken af Nike Academy spillere, som løfter deres spil på helt vanvittig kort tid. Otte måneders vanvittig hård træning og professionelt reguleret kost (hvilket bestemt også kan ses på billederne nedenunder og billedet i toppen) er hvad det tog at gøre en spiller, som ellers nok ikke ville klare det, til en professionel fodboldspiller.

Pontus’ historie er én, som Nike bliver ved og ved med at bevise er mulig. Med den håber de på at kunne inspirere andre unge fodboldspillere til at kæmpe for deres karriere, fordi tag ikke fejl, Pontus havde måske high-tech recovery rum, træningsfaciliteter og trænere, men i sidste ende var det ren og skær vilje der skaffede ham hans kontrakt.

Det er umuligt ikke at blive lidt inspireret af Pontus Almqvist og specielt hvis du ser vores videoer. Vi har inkluderet hele serien herover, så du kan se det fra episode 1 og helt til St. George’s Park.

Hvis du vil have samme træningsgear, som de bruger på Nike Academy, så finder du Strike serien her.