Aqua Grip-guide: Sådan vinder du over regnen.

01.11.2016

Skrevet af Katrine

Som målmand gennem mange år kender jeg til ubehaget ved at spille kampe i silende regn. Du ved måske, at der findes en lang række handsker, der udmærker sig ved at være specielt designet til våde forhold, men hvilke skal du vælge, og er de pengene værd? Det får du et svar på nu, hvor jeg har testet 3 handsker til våde forhold.

Uhlsport Eliminator Aquasoft

Pengene værd? Ja! Dette er en af mine foretrukne handsker - ikke blot i regnvejr, men i hele efterårs- og vintersæsonen, hvor vejret er vådt og blæsende, og temperaturene er lave. Handsken har en sublim gribeeffekt under våde forhold, og er godt polstret og holder dine hænder varme, når temperaturerne er lave. Handsken har et rigtig godt grip under tørre forhold, og den kan i princippet benyttes hele sæsonen. Dette kræver dog, at man holder handskerne fugtige under kamp og træning, for at det gode greb bevares.

Du kan finde Uhlsports Eliminator Aquasoft her.

PUMA evoPOWER 2.3 Aqua Grip

Pengene værd? Utvivlsomt. Meget taler for at supplere sin handskesamling med denne evoPOWER 2.3. Der er tale om en nedgradering af evoPOWER Super 3, og det er en meget prisvenlig handske, som tilbyder et forbløffende godt greb i vådt vejr. Handsken er lavet i et blødt materiale, og den har et meget behageligt fit på hånden. Håndryggen afslører, at der er tale om en økonomisk handske. Der mangler den lidt polstring, hvilket primært kan mærkes, når man bokser. Grebet i tørt vejr er fint til prisen, men kan langt fra hamle op med PUMA’s topmodeller. Under våde forhold er det er dog overraskende godt. Denne Aqua Grip-handske er i min optik det perfekte valg, hvis du søger en handske, du kun skal bruge til kampe under våde forhold, mens du har en anden handske til træning og kamp under normale vejrforhold.

Du kan finde PUMAs evoPOWER 2.3 Agua Grip her.

Reusch Re:pulse Pro A2

Pengene værd? Ja. På samme måde som med PUMAs evoPOWER 2.3 Aqua Grip, så er denne handske det perfekte valg, hvis man ønsker en handske, man kan skifte til, når regnen siler ned. Handsken har et formidabelt greb i vådt vejr, men komforten og teknologien kan ikke følge med Reusch’ tophandsker. Denne handske er altså forbeholdt kampe under våde forhold, men som foretrukken kamp- og træningshandske kommer den til kort på komforten og grebet i tørt vejr. Handsken er lidt dyrere end evoPOWER’en, og det kan mærkes ved, at den ligesom Uhlsport’s Eliminator Aquasoft er godt isoleret, så handskerne hjælper dig med at holde dine hænder varme i det kolde, våde vejr.

Du kan finde Reusch' Re:pulse Pro A2 her.

Så hvad skal du vælge?

Ofte er Aqua Grip-handsker nedgraderinger af tophandsker, og derfor bør de indgå i handskesamlingen som et godt supplement til de våde dage. De tre ovenstående handsker er fremragende bud på en god handske, når regnen siler ned De fleste brands efterhånden begyndt at arbejde med at udvikle en latex, som udmærker sig ved at have et sublimt greb i både vådt og tørt vejr, så inden for den nærmeste fremtid vil vi nok se flere brands følge bl.a. Sells’ eksempel, så alle tophandskerne som udgangspunkt er udstyret med en Aqua Grip-latex.