Nedtælling til mandagens lancering af den nye Adidas Predator X er i fuld gang, og her på Unisport.dk varmer vi op til denne ved en historisk gennemgang af de tidligere støvler i Adidas Predator-kollektionen.

Som vi tidligere har skrevet, er det på mandag, at sløret løftes for den nye Adidas Predator X. Støvlen er den tiende i rækken i den yderst populære Predator-kollektion, og kan ikke blive andet end et hit.

Igår kunne vi tage jer på en nostalgisk tur fra 1994 til 1996, hvor Adidas Predator, Adidas Predator Rapier og Adidas Predator Touch blev introduceret.

Idag tager vi så næste skridt mod Predator X, og sætter i den forbindelse de tre næste støvler i Predator-kollektionen under lup.

1998: Adidas Predator Accelerator.
I forbindelse med VM-slutrunden i Frankrig lancerer Adidas i 1998 Adidas Predator Accelerator. Som noget helt nyt i forhold til de foregående støvler i kollektionen har Adidas i udviklingen af denne støvle lagt ekstra vægt på støvlens komfort, idet støvlen har fået tilført en anatomisk perfekt pasform. Herudover er støvlens snørrer gjort assymetriske, således at der opnås en renere sparkeoverflade for mere præcise skud og afleveringer.

2000: Adidas Predator Precision.
2 år efter lanceringen af Adidas Predator Accelerator er Adidas atter på banen med en nyskabelse. Ved EM i Holland og Belgian i 2000 præsenterer Adidas nemlig den nye Adidas Predator Precision, der foruden et nyt design byder på endnu en revolution inden for fodboldstøvler. Der er tale om de udskiftelige Traxion-knopper, X-Traxion. Disse er en sammenfletning af to af de mest banebrydende teknologier inden for fodboldstøvler: de udskiftelige knopper fra 1954 og Traxion-teknologien fra midten af 90’erne.

Som det er tilfældet med alle Predator Støvlerne, har Adidas Predator Precision været indblandet i mange smukke mål og store øjeblikke. Som eksempel herpå kan David Backhams legendariske frisparksmål i VM-kvalifikationskampen mod Grækenland nævnes.

2002: Adidas Predator Mania.
I 2002 præsenterer Adidas den sjette støvle I Predator-kollektionen. Denne gang er der atter markante forbedringer i forhold til forgængeren. Predator Mania er nemlig den første Predator med en delt ydersål, hvilket har reduceret vægten markant. Herudover er støvlens sparkeflade opbygget således, at det er muligt at få bolden til at skrue mere end hidtil. Det ender med at støvlen bliver en enorm succes med over en million solgte alene i 2002 og 2003.

Dette var de tre næste støvler i historien om Adidas Predator. I morgen vender vi stærkt tilbage med de tre seneste modeller fra den populære kollektion.

Kan du huske disse modeller? Har du selv spillet i dem, og hvad synes du om dem, når du ser dem nu?