Retfærdighed gennem fodbold: GLOBALL

13.02.2024

Skrevet af Christian

Nagin Ravand, en dansk-afghansk UEFA-licenseret fodboldtræner, udtrykker ånden af modstandskraft, lidenskab og stræben efter lighed. Efter at have rejst sig fra en udfordrende barndom er hun blevet en lysende rollemodel for forandring inden for fodboldverdenen. I dag står hun i spidsen for Globall-projektet, en initiativ dedikeret til at styrke piger og kvinder fra etniske minoritetsgrupper gennem fodbold og forfølgelsen af ​​bæredygtig udviklingsmål (SDG) nummer 10.

Nagin’s Rejse

Nagins rejse begyndte, da hun som barn flygtede fra Afghanistan og søgte tilflugt i Danmark. Hendes kærlighed til fodbold blev en konstant i hendes liv, og det drev hende til at spille både på elite- og amatørniveau. Idet hun anerkendte behovet for lige adgang til spillebanen, grundlagde Nagin og ledede flere fodboldafdelinger for piger og kvinder i landdistrikterne i Danmark. Hun brugte sin stemme og ressourcer til at nedbryde barrierer og styrke kvindelige minoriteter i hendes samfund.

Nagin Ravand er ikke bare en fodboldentusiast; hun har en bachelorgrad i uddannelsesvidenskab (BSc. Education Science) og forfølger i øjeblikket en kandidatgrad i kriminologi (MSc. Criminology). Hendes dedikation til at ændre fortællingen om muslimske piger og kvinder inden for sport har indbragt hende adskillige priser både nationalt og internationalt. Nagin stræber efter at blive den første kvindelige muslimske leder i den internationale fodboldstruktur, hvilket er et vidnesbyrd om hendes engagement i at bryde stereotyper og bane vejen for andre.

GLOBALL historien

GLOBALL er et projekt med en tydelig mission - at styrke piger og kvinder fra etniske minoritetsgrupper gennem fodbold og bæredygtig udviklingsmål nummer 10, der fokuserer på at reducere uligheder. Projektet drives af troen på, at enhver pige bør have ret til at spille fodbold uden at stå over for racisme, diskrimination eller strukturelle barrierer.

GLOBALL's begyndelse har sine rødder i kærligheden til fodbold og kampen for retfærdighed. Initiativet har som mål at være en katalysator for forandring og hævder, at det kun kræver én bold, én træner og én spiller for at starte en revolution gennem repræsentation. Ved at starte i samfund, hvor behovet er mest markant, forestiller GLOBALL sig en bølgeeffekt, der med tiden vil påvirke verden.

GLOBALLs ultimative formål er at skabe en fremtid, hvor enhver pige og kvinde kan realisere deres potentiale gennem fodbold. Ved at fungere som en inkubator for kvinder fra etniske minoritetsbaggrunde baner GLOBALL vejen for en mangfoldig generation af kvindelige fodboldambassadører og rollemodeller.

"Hvis du ser hende, tror du, at du kan være hende - eller endda gøre det endnu bedre." - Nagin Ravand, stifter af GLOBALL.


SELF-Programmet

GLOBALL opererer gennem sit bæredygtige SELV-program: Søsterskab, Uddannelse, Lederskab & Fodbold. Denne omfattende tilgang anerkender, at styrkelse har mange facetter og kombinerer kraften i søsterskab, uddannelse, udvikling af lederskab og det universelle sprog i fodbold. GLOBALL handler ikke kun om at score mål på banen; det handler om at score mål i livet.

Ambassadører

Hvert år udvikler GLOBALL 11 internationale fodboldambassadører, der vil blive ansigtet og fremtiden for fodbold i deres lokale områder. Den første generation af kvindelige fodboldambassadører i Danmark har allerede gennemført det etårige GLOBALL Academy og er nu klar til at erobre fodboldverdenen som ledere og rollemodeller. Akademiet er baseret på GLOBALL's originale SELV-program og er skræddersyet til at imødekomme behovene hos de håndplukkede ambassadører. Flere fra årets hold af ambassadører har allerede hævet deres niveau ved at blive trænere og ledere i lokale fodboldklubber.