Unisport Scholarship | Mod alle odds

05.11.2022

Skrevet af Christian

Vi er stolte af at annoncere vores anden modager af vores 'Unisport Scholarship', Marcus Sosseh. For første gang er den en norsk person som får tildelt 'Scholarshippet' med et projekt som er alt hvad Unisport står for; at skabe positiv forandring i sit lokale miljø. Vil du vide mere om 'Unisport Scholarship' og hvordan vi hjælper hinanden med at skabe positiv forandring gennem godbold - så se dokumentaren om Marcus og hans fodboldprojekt for unge minoritetskvinder.

Romsås: Mod alle odds

Hvordan få vi unge minoritetskvinder til at spille fodbold? Hvordan kan vi skabe positiv forandring i udsatte områder? Det var disse spørgsmål som Marcus Sosseh spurgte sig selv. Svaret var, at man ikke blot kan forvente at noget ændrer sig - man er nød til at være den forandring man gerne så. Således hjalp han til i sit lokalområde, Romsås, om at starte et pigefodboldhold op. Tre år senere er han nu træner for dem, og arbejder hårdt på at få flere unge kvinder til at spille fodbold - og ligeså vigtigt, få dem til at blive ved med at spille.

''For at der sker forandring, skal du være den forandring'' - Marcus Sosseh.

Marcus er den anden modtager af 'Unisport Scholarship' og den første norske. Med 'Scholarshippet' kommer støtte gennem økonomisk og mentorordning.

Unisport har hjulpet Marcus, så han har kunne realisere sin fodbolddrømme. Sammen med NFF, Norges Fodboldforbund, har Unisport skaffet billetter til en Norsk kvinde landskamp og Norske landsholdstrøjer til Marcus og hans hold.

Unisport har også hjulpet til med at sende holdet på en træningslejr. Med økonomisk støtte fra Unisport har været en indvirkende faktor på at Romsås pigehold har kunne få deres drøm til at gå i opfyldelse - en træningslejr i Spanien.

Se videoen herunder - og læs mere om Unisport Scholarship under videoen

Unisport Scholarship

Har du en fodbolddrøm, du vil gøre til virkelighed? Så er du muligvis berettiget til det nye Unisport Scholarship, der er designet til at hjælpe enkeltpersoner til at handle ud fra deres ideer for at få en positiv indflydelse i deres lokalsamfund.

Unisport Scholarship programmet er designet til at give alle mulighed for at ansøge om midler til deres projekt for at gøre verden til et bedre sted gennem fodbold. Finansieringen kan være på forskellige måder afhængigt af projektets behov, enten gennem nødvendig økonomisk støtte, hjælpsom professionel rådgivning eller adgang til Unisports store sociale medier på over 7 millioner følgere globalt. Alle kan ansøge om legatet, og alle projekter overvejes - så længe de gør en forskel for andre.

''Unisport Scholarship er rodfæstet i vores passion for at skabe positive forandringer gennem fodbold og de venskaber, det medfører. Det ligger i vores DNA at være med til at gøre fodbolddrømme til virkelighed – uanset om drømmen handler om at være den bedste fodboldspiller eller om at have det sjovt med dine venner. Vi er meget stolte over dette projekt og den positive indvirkning, det har haft i lokalsamfundet. Det er, hvad Unisport Scholarship handler om: at give tilbage til fodboldsamfundet'' - Michael Burk, CEO of Unisport

Omkring Unisport Scholarship

- Målgruppen for Unisport Scholarship er ansøgere, der søger støtte til at realisere projekter, der skaber en positiv effekt gennem fodbold.

- Støtten afhænger af projektets art. Dette kan omfatte økonomisk støtte, coaching og/eller marketing.

- Derudover vil Unisport bruge sine kanaler til understøttede projekter, for at skabe opmærksomhed og sikre nye partnere, og Nagin Ravand vil stille sig til rådighed som mentor.

Se dokumentaren om Marcus og hans Romsås-projekt her!

Læs mere om Unisport Scholarship her!