Nike Air Zoom Mercurial | Fast is in the Air

22.06.2022

Skrevet af Christian

Hvad sker der når man tilføjer Air Zoom til Mercurial? Den hurtigeste støvle er lige blevet endnu hurtigere. Nike har redesignet Mercurial fra bunden op, tilføjet Air hvilket gør dem til den hurtigeste støvle Nike nogensinde har produceret. Hvis spørgsmålet er fart - så er Air Zoom svaret. Sign up eksklusivt hos Unisport for at få dit par 1. Juli!

Køb de nye Air Zoom Mercurial her

Nike er klar med en helt ny Mercurial, eller rettere sagt Air Zoom Mercurial. At tilføje Air Zoom til den hurtigeste støvle virker næsten for godt til at være sandt, men nogle gange går fodbolddrømme i opfyldelse. Eksklusivt hos Unisport, og få Nike partner, er nu din chance til at få fat i de nye Mercurial. Med lancering 1. Juli er det med at være hurtigt, da støvlen kommer i begrænset antal. Sign up før det for sent.

.

Mercurials historie

Som du sikkert allerede ved, har Nike Mercurial været på markedet i efterhånden rigtig mange år. Faktisk er støvlen helt tilbage fra 1998, efter Nike havde brugt to år på at udvikle støvlen. Den daværende støvle var lavet specielt til Ronaldo, Fænomenet eller R9 - som han blev kaldt. For at lave en støvle skræddersyet til hans eksplosive spillestil kiggede Nike's designere mod løbebanen. For at møde Ronaldo, og den moderne angribers, krav, valgte Nike at sløjfe det tunge kænguruskin, i stedet udviklede de deres eget syntetiske kænguruskin, KNG-100. Den næsten innovative gennembrud var at reducere sålen tykkelse, fra industristandarden på 3 mm til en skelsættende 1.75 mm. Dette resulterede i den letteste støvle Nike nogensinde havde skabt - og ikke bare det. Nike og Mercurial ændrede fodboldstøvler forevigt. Efter 24 år med konstante forbedringer på Mercurial, har Nike valgt at tage det næste innovative skridt. Ved at tilføje Air Zoom har de skabt den mest teknologiske og letteste Mercurial nogensinde. Bliver hængende og læs her om den nye teknologi.

Teknologien bag Air Zoom Mercurial

Lad os starte fra toppen - og når vi siger toppen mener vi støvlens overdel. Vaporsite+ overdelen er blevet totalt nytænkt fra bunden og op, hvilket gør den en smule anderledes end tidligere modeller. Nike har ville skabe så lidt struktur i overdelen som menneskeligt uligt, mens støvlen stadig skulle være sikker og fast i aggressive bevægelser. Fodbold er en af de sportsgrene i verden som kræver med 'lockdown', derfor er det nødvendigt at tæer, midtfod og hæl er 'låst', men der samtidig er mulighed for naturlig fleksibilitet. Derfor kiggede Nike på romerske sandaler for inspiration. Selvom det lyder helt skørt at kigge på 1700 år gamle sandaler når man designer en fodboldstøvle, var der mening med galskaben. Ved at studere sandalerne brugt af romerske soldater, opfandt Nike den perfekte måde at have fleksibilitet og lockdown på samme tid. Resultatet kalder de Speed Cage - lavet med en midtfods og hæl strap for optimal lockdown. SpeedCage er lavet i et tynd og stærkt syntetisk materiale med strapper for at fiksere foden så meget som muligt. Oven på SpeedCage er et tyndt mest lag i forfoden for at sikre et skarpt og barfodet følelse. Og ovenpå det igen har vi et tekstil mesh vævet i et sildebens mønster og herefter dækket af silikone - hvilket betyder en naturlig tekstur på tekstil som givet et fantastisk greb på bolden.

Gamechanger i støvlen er naturligvis det spritnye Air Zoom i sålen, hvilket vi allerede så en forsmag på i Zoom Ultra. Dog er disse støvler meget forskellige. Air Zoom Mercurial har en 4.8 mm tyk luftkomprimeret lomme med luft - hvori der her er 20 PSI eller 1,3 bar, hvilket er mere end i en fuldt oppumpet fodbold. Dette giver støvlen en lille smule ekstra 'bounce' i hvert skridt der tages, nok til at give dig den lille fordel mod din modstander. Air Zoom enheder dækker ¾ af sålen og sidder i en lille hule - således den kan komme så tæt på foden som muligt. Det har taget Nike toethalvt år og tre prototyper for at nå til hvor de er i dag.

Sidst men ikke mindst har de nye Mercurials andeledes knopper og placering heraf. De nye trestjernet knopper på støvlen givet en flad overflade i tre forskellige retninger, hvilket betyder du kan skubbe og bevæge dig mere effektivt. Nike har nemlig set det som at fart er andet en accerelation, støvlen skal også være responsiv i nedbremsning og retningsskift. Det betyder kort fortalt - at den hurtigeste støvle er blevet endnu hurtigere.

Artiklen forsætter under billederne

Mercurial Air Zoom Limited Edition

Den vilde innovative støvle vil blive lanceret i en Limited Edition udgave. Både i Superfly og i Vapor vil vi se et stor rødt 'Air' på både inder- og yderside af støvlen. Med en iriserende sålplade har Nike holdt fast i trenden med skinnende splplader på top-støvler. De Limited Edition Mercurials vil kun være tilgængelig i tre modeller; Zoom Vapor 15 Elite, Zoom Superfly 9 Elite og Jr Zoom Superfly 9 Pro - og da støvlen er ekstremt begrænset er det med at slå til nu. Sign up hos Unisport i dag, hvis du vil være en af de heldige der får et par.

Find de nye Air Zoom Mercurial her